Cavte, mam nasledovny problem - teda skor dilemu. Mam stary notebook
Compaq Armada s grafickou kartou Triden CyberBlade. RAMku mam rozsirenu, takze na nom bezi dobre aj linux (konkretne Debian) s KDE (neukamenujte ma za to prosim :D) a aj Windows XP. Linux uz par mesiacov pouzivam a najradsej by som ho tam nainstaloval - skoro vsetok HW je podporovany az na *graficku kartu*. Totiz linuxove drivery nepodporuju Direct Rendering - niesom velky gamer, ale chyba mi to hlavne kvoli
Stepmanii. Windows XP ma drivery pre tu graficku kartu a daju sa tak spustat aplikacie pozadujuce DRI bez problemov. Avsak uz som si zvykol na linux, konzolu a neviem si predstavit PC bez par linuxovych aplikacii.
Skusal som aj kompilaciu MESA driverov ale skoncilo to nejakou chybou (ako keby boli zle zdrojaky). Niektore weby co som vygooglil pisali ze MESA drivery by mali fungovat, ine ze nie, mne sa nepodarila ani kompilacia.
Dualboot system moc nechcem, vidim ho ako posledne mozne riesenie lebo mam dost maly HDD a nechcem ho zbytocne delit a starat sa o 2 systemy nieje prave najpraktickejsie.
Vopred dakujem za vase rady - teda skor nazory.
Avsak s tym GLcore mi nejako mrzne notebook - zamrzne a pomoze len tvrdy restart.
A v dmesg | tail nebolo nic relevantne ohladom X servra, dokonca ani dmesg | grep -i gl nevratil nic. Asi sa musim zmierit ze tam DRI nepojde :(
Aj ked na nete niekde su nejake informacie o tom ze to funguje, nikde vsak aspon nejaky strucny navod.