Da sa vyuzit GPU ako CPU?
Hry hravam iba obcas a 3d plochu nepouižívam. Nemohol by som pozit vykon GPU aj na encodovanie videa, balenie suborov atd.?
mam openSUSE 10.2 linux 2.6.18.8-0.1-default SMP x86_64
MSI K9N Platinum (601-7250-020)
AMD Athlon64 X2 4400+
MSI NX7600GT T2D256EZ
DDR2 Corsair TWIN2X2048-5400C4 (2*1GB 667MHz 4-4-4-12)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Aby som to zakoncil, vyuzit sa da, ale neviem, ci sa tomu niekto seriozne venuje mimo univerzit.
co keby tam niekto portoval john the ripper :-) tomu predsa staci aj mensia datova priepustnost.
Tie čo sú špeciálne navrhnuté pre GPU a nie CPU. Iné by tam ani nešli, GPU nemá kompatibilnú inštrukčnú sadu s CPU.
:Ako mozem pouzivat ramky z grafiky?
povieš xwindows že má k dispozícii menej VideoRAM ako je pravda, prirátaš k entry pointu pre VRAM toľko koľko si dal na grafiku a zvyšok alokuješ cez modul slram príslušnému blokovému zariadeniu ktoré použiješ buď ako RAM/SWAP alebo ako temporary disk/mountpoint. Závisí od teba.
:Išli by spolu s CPU rychlejšie ako obycajne ramky?
:ehm išla by VRAM rýchlejšie ako RAM?
otestuj ten výkon cez hdparm oproti ramdisku a pochváľ sa, aj mne by sa zišli tie informácie ohľadne tvojho performance. Kedysi bola VRAM najrýchlejšia RAM v počítači (okrem internej a externej cache pre CPU, pochopiteľne).
:Keby ste nekdo vedeli o dobrej web stranke
google
pre VRAM howto je to hneď prvý link
:ehm išla by VRAM rýchlejšie ako RAM?
Hoci video RAMka ma casto vyssie rychlosti ako systemova RAMka, tak jej rychlost vie vyuzit len priamo GPU. Ak ma k nej pristupovat CPU, tak musi tie data pretlacit cez PciExpress x16, ktora by mala teoreticky zvladnut az 4GB/s v oboch smeroch. Naproti tomu DDR2 na 800MHz ma priepustnost 6.4GB/s a pri dual channel zapojeni je to dvojnasobok. Dalej treba poznamenat, ze PciE nikdy nedosiahne taku rychlost a vykon dost zalezi od chipsetu a aj samotnej grafickej karty. Oproti swapu na disku by to ale stale malo byt omnoho rychlejsie.
mam ddr2 667 MHz , casovanie 4-4-4-12 a memtest mi hlasi len 2,3GB/s
dost clankov je na www.itnews.sk - najdite si tam neco o ati pripadne fyzickych akceleratoroch a jak sa budete preklikavat cez stranky
ale asi to nebude take zle
mna len mrzi ze nvidia robi open-source drivre len pre jej chipsety
a ked si vsimnete tak na www.developer.nvidia.com v sekcii GPU computing dali linky na stiahnutie cuda-sdk pre linux pred verziu pre makroshit win