Nastavenie zavádzača + start mandrivy
Po dlhsom case som sa rozhodol vrátit k linuxu tak som si stiahol Mandrivu .. ked som mal starý hdd ATA133 .. instalácia vsetko islo v poho .. no potom som si dokupil Sata disk.. a zacali komplikácie... na sata disk som hodil win .. a na ten druhý som dal mandrivu.. instalácia prebehla ok.. ale zavádzac som asi nastavil na ten starý disk.. a botovanie mam nastavené z nového takze mi teraz naskoci hned win.. a nie uvodná obrazovka na vyber OS poradili by ste mi ako by som mal nastavit zavádzac aby to islo? v linuxe som zaciatocník... velká nevýhoda ..
a ked som sa pokusal nainstalovat ubuntu.. tak po spustení uvodnej obrazovke.. a po výbere --instal -- mi to celé zamrzlo .. a nic sa nedalo robit .. sakra.. neviem co mám robit... s linuxom sa chcem naucit robit.. ale takto to pojde asi tazko
+ ten zavádzac som docasne vyriesil prestavením botovania z toho starého disku... ale ked sa mi spustí Mandriva (nacítava sa) tak mi to sekne pri vytváraní učastníka a local hostu .. alebo tak nejak .. :-(
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
rozlozenie asi takéto .. SATA disk - na no m je win .. a tam mam nastavený tak aby z neho ako prvého bootovalo
a potom Ata - na nom je lin.. .. ked som ho dal aby z tohoto prvého bootovalo .. naskocilo mi uvodné okno .. na výber os.. naslo tam aj win.. ten islo spustit v poho .. ale ked som dal spustit linux.. tak to seklo :-(