Na zamyslenie user L.OS
Rad by som aby ste sa zamyslely niektory pouzivatelia ci radcovia fora na Linuxos.sk
Navstevujem toto forum dlho...roky...avsak som nespokojny s tym ako sa niektory pouzivatelia správajú k ludom ktorý potrebuju urcitu pomoc a v neposlednom rade su odkazany na rady tých ktorý už nejaké také skusenosti z Linuxom majú...
O čo ide:
Asi 2 mesiace dozadu som kamarátovi nainštaloval Linux, lebo chcel určitú zmenu. Zaujíma ho ako Linux funguje, myšlienka OpenSource. Začiatky mal veľmi tažké, niekedy sa chcel vykašlať na Linux a radšej nechať windows...mno vždy sme našli riešenie prípadne sme vyriešily problem.
V jeden deň ked som mu nemohol pomôcť ani ja z časovej tiesni, tak som ho odkázal na fórum tohoto portálu. Nechcem ho menovať, nemyslím že nick je potrebný, kedže je toto skôr všeobecný problém.
Na druhý den mi volal že on sa na to môže vytoto a že je sklamaný z toho ako sa správajú niektorý jedinci na internete ked potrebujú radu. Nechápal som tak som sa pozrel na to čo sa stalo. Pozerám že otázka stojí presne položená, naučil sa chlapec. Ale pozrel som hned prvú odpoved...mala to byť asi rada...mno nevypadala...
Začala sa tým že to a to sa nepíše z takým i a takým y, že má gramatické chyby a tak...prebehlo to asi 15-20 príspevkov kde stále nebolo ani náznaku o tom ako vyrieši problem namiesto toho sa tam hádali že má gramatické chyby...mno i ja mam a co?
Konečne by ste sa mali zamyslieť že ak chcete písať do tohoto fóra a myslím že Tomáš mi dáš za pravdu ako správca, píšte, radťe, ale preboha tu nerozoberajte kto ma ake zuby, aké tenisky, že tam je i a tam Y a to je nespisovné...neverím že by ste boli až taký sprostý!!!, že by ste nechápali otázke navyše správne napísanej aspom teda zrozumiteľne, s tým že mal namiesto i - y...
Neviem či mam očakávať odpoveď vlastne sa na nič nepýtam...skôr by ste sa mali zamyslieť a udržovať tento bod ako pravidlo fóra pokial nejde o fórum zamerané na slovenčinu....
S pozdravom hore uvedený...
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
a na tu gramatiku uz kaslite, na forach je to jedno (ale pokial je to podane normalne, tak by ste to tiez mohli vziat ako dobre mierenu radu). a pokial niekoho poburuje, ze som si dovolil napisat sklonovanie slova k topicu o nicom, tak to nie je moj problem. ja som do neho priniesol aspon trochu informacnej hodnoty :P
a ako dokaz mojej dobrej vole (to je sice u mna zvykom, ale teraz je to aktualna tema :)), nechavam tie hrubky nepovsimnute ;)
toto sa v škole nenaučia...
teda aspoň zatiaľ, dodávam optimisticky...
Osobne by som poradil vsetkym, ktori sa snazia aj takymto sposobom vzdelavat nas narod slovensky, aby to robili aj nadalej :-), ved niekedy sa na tie prispevky neda ani pozerat, hrubka za hrubkou.... ale s tym rozdielom, ze ked uz chcu kritizovat gramatiku, aby pripojili aj riesenie problemu, inak je prispevok uplne zbytocny a dany clovek si z neho aj tak nic nevezme, pretoze je sklamany z toho, ze mu nikto nic neporadil, resp. si este z neho robia aj posmech...
Takze opravovat, opravovat, opravovat, ale iba ak zaroven aj poradite. Bude to mat este vacsi ucinok :-)
ako kopu krat som mal chut sa na celi linux vikaslat ale prehrizol som to a dakujem kazdemu co mi pomohol na tomto fore lebo mi tu cestu ulahsil.
martinko