DFT - Directory and File Tool
už sa vám stalo, že ste mali plný disk a nevedeli ste kde máte veľa dát? Alebo že ste chceli v command line rýchlo zistiť veľkosť súboru či adresára?
Naprogramoval som malý programík, jeho popis a linka na inštalačku je na fóre tuxportal.cz: http://www.tuxportal.cz/forum/topic-12.html
môžete to niekto skúsiť a povedať mi svoj názor? ďakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
du
? inac ako napad je to vcelku dobre :)môžeš si nastaviť max a min veľkosť súboru
printuje ti to v KiB, MiB, GiB, TiB, PiB, EiB, ZiB - podľa toho, aké je to veľké
neviem ako mám tomu rozumieť...
rád by som zlepšil svoje programovanie :o)
ale možno sa mýlim - možno je to s typedef jednoduchšie
každopádne sa na to kuknem :o)
WlaSaTy tym myslel, ze by si mal teraz poskusat programovat s pointermy.
keď si vytvorím pointer na štruktúru a dynamicky mu pridelím pamäť tak, že vznikne pole pointerov - nie je to programovanie s pointermi?
pekna vec je dynamicky (cez nejaku vlastnu funkciu add/push, ktora si to strazi) rozsirovane pole structov (cez pointre samozrejme), ktore obsahuju tiez nejake pointre na struct. ja by som povedal "piece of cake", ale taketo hranie s pamatou je moja srdcovka :)
nechcel som do toho dávať ďalšie štruktúry, nezvýšilo by to efektivitu tohoto programu... viem ale čo si mi tým chcel povedať
du vypisue adresáre podľa toho, ako to rekurzívne prehľadáva
dft vypisuje od koreňového adresára smerom dovnútra - takže je to viac prehľadné (myslím)
* inspiruj sa nejakym dobre napisanym Makefile (ale nie generovanym). slo by to aj lepsie, aj krajsie
* bolo by super, keby si nemal vsetky riadky sirsie nez 80 znakov
* uvazoval si nad K&R?
* man 3 getopt
a este par rad len k tvojmu prospechu:
* Subversion
* emacs :) a investovat do neho trochu casu. pre zaciatok (ak by bol zaujem, mozem poskytnut viac uzitocnych nastaveni):
* tých 80 znakov sa týka Makefile?
* a nepoužívam K&R? čo tam mám iné?
* tomu man 3 getopt nerozumiem :)
nad svn som už uvažoval, ale pracujem na tom iba sám, tak neviem či to má význam
na editáciu používam ViM :)
* nepouzivas K&R, porovnaj si niektoru tvoju funkciu s ukazkou. a tiez podmienky a iteratory sa zapisuju nejak takto - if_(...)_{
* s tym getopt - mea culpa, som z toho prasackeho print_help() usudil, ze si to parsujes sam.
cakal by som nieco ako:
* svn je vyhodne aj pre jednotlivca
* vim? aky siroky?
* používam getopt, ale zatiaľ iba short, nepoužívam long options - kukni si zdroják, je tam getopt
* nad svn ešte pouvažujem
* vim mám široký 130 znakov
* ten getopt som uz nasiel, som ho predtym prehliadol
* 130? uf. to ej o 62.5% viac nez je treba (teda aspon u emacsu a shellu :))
* ano 130, mám widescreen :o)
* vieš mi ukázať nejaký pekný príklad printovania helpu?
takže by som mal max. 80 znakové riadky?
tak či tak - zatiaľ som len nepodstatná lamička v C programming :)
v tejto knizke je pekny priklad na pouzitie getopt (strana 21). inac tak ako som napisal, nemusis volat pre kazdy riadok printf()
ešte že máme to fórum :o)
uvažoval som nad tým, že to úplne odstránim. Dal som to tam len preto, že keď som zisťoval veľkosť cca 1500 TiB (namountoval som svoj disk asi 5000 krát) nevedel som, či to pracuje, alebo nie...