Microsoft obvinil Linux z porušovania patentov
ja som oddany ako fanusik, tak aj uzivatel Linuxu. Nepouzivam linux nejako dlho (6 mesiacov) skor by som sa zaradil medzi novacikov/amaterov. nedavno som nasiel jeden clanok, ktory ma dost sokoval - a bol to prave tento. Dost ma zaujal a povedal by som, ze Mrkvosoft sa boji Linuxu a jej konkurencii ako v sucastnosti, tak aj v buducnosti. A obvinenie uzivatelov linuxu,co?A este k tomu toto? Rad by som pocul nejake nazory od uzivatelov Linuxu a nie suplikantov na tento clanok.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Na druhej strane pri takýchto rozsiahlych projektoch (BTW otázka je čo presne sa tu považuje za linux), kde každý má 10 milionov riadkov kódu, je štatisticky nepravdepodobné, že by tam neboli podobné algoritmy, nevraviac o tísickach patentov MS, ktoré majú tak široký záber, prípadne sú asi aj dosť všeobecné, takže verím, že dačo by sa na linux našlo. Na druhej strane ani MS sa určite nechce púšťať do patentovej vojny, lebo aj iné firmy majú patenty a jediní ktorí by na tom profitovali by boli právnici...
http://www.abclinuxu.cz/clanky/ruzne/strategie-microsoftu-proti-gnu-linuxu-fud
sorry, neviem html, a teda ako urobit odkaz :)
Najväčším svinstvom je ale to, že v podstate ani nie je dôležité, kto produkt vymyslí, ale kto si ho dá patentovať.
Poznámka mierne od veci - trochu mi to pripomína situáciu okolo filmov. Kedysi bol "Súboj titanov" v programoch uvádzaný ako produkcia GB. A zrazu som ho videl v programe uvedený ako produkcia USA...
Takisto film "Bohovia musia byť šialení" išiel najprv do kín ako juhoafrický, a zrazu to je tiež produkcia USA...
Takže za všetkým treba hľadať prachy, more prachov.
To bolo len tak, pre názornosť...
"Prvne nas ignorovali,
pak se nam posmivali,
posleze s nami bojovali,
a nakonec jsme zvitezili."