MSI NX7950GT
Dakujem za reakcie a zaujem pomoct mi... ;-)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
3. ročník Bratislava OpenCamp sa uskutoční 5. 4. 2025
Po covidových rokoch a ďalších prekážkach je pred nami tretí ročník, ktorý sa uskutoční v apríli 2025 na FIIT STU v Bratislave. Prvý aj druhý ročník konferencie sa tešil účasti okolo 300 ľudí, veríme že tretí ročník bude ešte lákavejší.
Zdroj: Bratislava OpenCamp
Aj v roku 2025 sa v Bruseli uskutoční podujatie "Free and Open source Software Developers’ European Meeting" (FOSDEM). Viac na jeho stránkach.
Zdroj: https://fosdem.org/2025/
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Aby som odpovedal: nie, neskusal... :-P
skus sem dat vystup prikazu
/sbin/lsmod
potom sa bude dat hadam aj poradit.
/sbin/lspci
po instalacii ovladaca z www.nvidia.com sa v xorg.conf ukaze "nv" v sekcii device, co ma potesilo, ale nepomohlo to... skutocne neviem, co mma s tym spravit!!!
dakujem
ak mandriva nedokaze identifikovat ovladac k grafickej karte, tak zrejme pouzije nejaky standardny (vesa, svga, frame buffer, ...). ale jedno nechapem, ak nainstalujes ovladace od nvidie a mas nvidiu, tak by sa ti mal objavit v konfigu pre xwindows ovladac closed source nvidia a nie opensource nv ktory ma spolocne s tymi od nvidie len hardware na ktorom bezi.
takze co hovori lspci?
1) update balika obsahujuceho pci.ids a prilahle konfiguraky zodpovedajuce za automaticku detekciu alebo tu detekciu rovno vypnut aby to tam nepchalo neakcelerovany ovladac.
2) nastavit ovladac pre xwindows nvidia ak boli ovladace od vyrobcu nainstalovane korektne a bola pouzita ich spravna verzia.popripade ich preinstalovat z danych PLF repozitarov.
a v kazdom pripade by som odporucil pozriet sa aj na dany prikaz a aj na log z xwindows a log z instalacie ovladacov nvidia.com, clovek by neveril co sa vsetko nedozvie.
skuste este ktosi cosi, prosim...
dakujem...
hodne zdaru s mojim problemom...
poslem ICQ pre upresnenie... ;-)
dakujem...
/var/log/Xorg.0.log
alebo aky tam mas, a ukaz aj konfigurak X-iek...
pri instalacii ovladacov si najprv overi, ci neexistuje uz binarny driver pre grafiku. ak nie stiahne zdrojaky driveru z netu. musis mat naistalovane zdrojaky AKTUALNEHO jadra (myslim ze aj symlimky /lib/modules/`uname -r`/build). skompiluje ovladace, spyta sa, ci ma upravit aj konfigurak, das ano. prakticky upravi len musi to byt ovladac 'nvidia' nie 'nv'. ja mam 7300GS a bez problemov. ak mas ciernu obrazovku, skus zmensit parametre monitoru
Aj tak dakujem... :-(
ake su pracovne frekvencie tvojho monitoru a ako ich mas nastavene pre xwindows?
Nebojte chalani, vsetky "bezne" metody instalacie som skusal... Skuste nieco, "nestandardne" a pomoze mi... ;-)
Dakujem...
alebo, mozeme sa tocit v kruhu a opakovat sa? predpokladam ze si si nastavil korektny rozsah frekvencii tak ako ti o tom monitore hovoti knizocka ktoru si vyhodil s krabicou. a tak isto predpokladam ze sa omylom neaktivuje graficky vystup na inom konektore (dvi) ako pouzivas na prepojenie (vga).
Este stale som presvedceny o tom, ze MSI karty su niecim "cudne" a orientovane opacnym smerom, ako zakaznickym... :-/ Akakolvek karta ASUS/Inno3D mi chodila korektne a bez namahy... :-/ MSI nie...
>:-/
ano, vesa bezi na max 60Hz
:ze ked mam cierny monitor, dostanem sa do prikazoveho riadku a v pohode surfujem, mailujem, prezeram disky
ty vies citat z cierneho monitora? hm, asi pouzivas brailov terminal, ale ten sa nepripaja na vga/dvi.
:Knizocka od monitora nie je dolezita... :-/ Vsetko je na web-e
ano, dpokial vyrobca nezrusi podporu
:rozlisenie 1024x768x60 musi zvladnut ktorakolvek 19-ka
pokial myslis monitor, tak nemusi. a navyse musis specifikovat uvedene pracovne rozsahy frekvencii inac sa ti nakopne vystup na 2560*1600@60Hz, to tvoj monitor zarucene nezvladne a ostane vypnuty, cierny.
ale ak sa s tym chces popasovat inym sposobom ako tym co ti odporucalo niekolko ludi, tak vela zdaru. ozaj, nechces tu kartu radsej predat?
1. nemyslel som predsa herz-e, ale myslel som obraz vobec... :-/
2. CTRL+ALT+F1 (to nepoznas???)
3. VSETKO je na webe!!!
4. moja 19-ka ("monitor" pre tych, ktori nevedia ze ide o linux-ove formu...) zvladne aj daleko viac... :-/
5. moc dakujem za odporucania... :-/
nechcem sa s nikym hadat, kolko toho viem ja, ci niekto iny o HW a SW a preto by som chcel ukoncit tuto rubriku linux-oveho fora... este raz to skusim a ak sa mi nebude darit, pockam na frajerkinych WinXP, kym nevyda nvidia novy ovladac... pripadne sa nespravi sikovnejsia mandriva...
moc dakujem pani...
nemas zaco.
takze, kto chce kupit sikovnu grafiku? ;-)
uz som na Mandriva-e a bojujem s x-kom!!!
ta karta je hodne dobra... ma to 512 MB DDR3 a chcel som ju hlavne kvolu Mandriva-e... Moc Ti dakujem a ak na nieco pridem, tak dam urcite vediet, aby som pomohol aj inym...
Este pockam na odpoved (ci nevie niekto o dalsich ovladacoch...) a idem spat...
Ahoj.
1. Unable to open /usr/lib/xorg/modules/extensions/nvidia/libglx.so
2. Failed to load module /usr/lib/xorg/modules/extensions/nvidia/libglx.so open failed 2
haldal som ten subor a nenasiel som ho... este pred restartom som skusil "nvidia-settings" a vsetko, co som nastavil som aj zapisal do xorg.conf... Prosim Vas este toto a dam pokoj... ;-)
Dakujem...
http://www.nvidia.com/object/IO_18897.html
instalacia driverov prepise libglx.so na symlink na libglx.so.xyz, takze ak ti to nemoze najst, tak zrejme zlyhala instalacia driverov...
za vsetko vsetkym dakujem...