MSI NX7950GT
Dakujem za reakcie a zaujem pomoct mi... ;-)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Aby som odpovedal: nie, neskusal... :-P
skus sem dat vystup prikazu
/sbin/lsmod
potom sa bude dat hadam aj poradit.
/sbin/lspci
po instalacii ovladaca z www.nvidia.com sa v xorg.conf ukaze "nv" v sekcii device, co ma potesilo, ale nepomohlo to... skutocne neviem, co mma s tym spravit!!!
dakujem
ak mandriva nedokaze identifikovat ovladac k grafickej karte, tak zrejme pouzije nejaky standardny (vesa, svga, frame buffer, ...). ale jedno nechapem, ak nainstalujes ovladace od nvidie a mas nvidiu, tak by sa ti mal objavit v konfigu pre xwindows ovladac closed source nvidia a nie opensource nv ktory ma spolocne s tymi od nvidie len hardware na ktorom bezi.
takze co hovori lspci?
1) update balika obsahujuceho pci.ids a prilahle konfiguraky zodpovedajuce za automaticku detekciu alebo tu detekciu rovno vypnut aby to tam nepchalo neakcelerovany ovladac.
2) nastavit ovladac pre xwindows nvidia ak boli ovladace od vyrobcu nainstalovane korektne a bola pouzita ich spravna verzia.popripade ich preinstalovat z danych PLF repozitarov.
a v kazdom pripade by som odporucil pozriet sa aj na dany prikaz a aj na log z xwindows a log z instalacie ovladacov nvidia.com, clovek by neveril co sa vsetko nedozvie.
skuste este ktosi cosi, prosim...
dakujem...
hodne zdaru s mojim problemom...
poslem ICQ pre upresnenie... ;-)
dakujem...
/var/log/Xorg.0.log
alebo aky tam mas, a ukaz aj konfigurak X-iek...
pri instalacii ovladacov si najprv overi, ci neexistuje uz binarny driver pre grafiku. ak nie stiahne zdrojaky driveru z netu. musis mat naistalovane zdrojaky AKTUALNEHO jadra (myslim ze aj symlimky /lib/modules/`uname -r`/build). skompiluje ovladace, spyta sa, ci ma upravit aj konfigurak, das ano. prakticky upravi len musi to byt ovladac 'nvidia' nie 'nv'. ja mam 7300GS a bez problemov. ak mas ciernu obrazovku, skus zmensit parametre monitoru
Aj tak dakujem... :-(
ake su pracovne frekvencie tvojho monitoru a ako ich mas nastavene pre xwindows?
Nebojte chalani, vsetky "bezne" metody instalacie som skusal... Skuste nieco, "nestandardne" a pomoze mi... ;-)
Dakujem...
alebo, mozeme sa tocit v kruhu a opakovat sa? predpokladam ze si si nastavil korektny rozsah frekvencii tak ako ti o tom monitore hovoti knizocka ktoru si vyhodil s krabicou. a tak isto predpokladam ze sa omylom neaktivuje graficky vystup na inom konektore (dvi) ako pouzivas na prepojenie (vga).
Este stale som presvedceny o tom, ze MSI karty su niecim "cudne" a orientovane opacnym smerom, ako zakaznickym... :-/ Akakolvek karta ASUS/Inno3D mi chodila korektne a bez namahy... :-/ MSI nie...
>:-/
ano, vesa bezi na max 60Hz
:ze ked mam cierny monitor, dostanem sa do prikazoveho riadku a v pohode surfujem, mailujem, prezeram disky
ty vies citat z cierneho monitora? hm, asi pouzivas brailov terminal, ale ten sa nepripaja na vga/dvi.
:Knizocka od monitora nie je dolezita... :-/ Vsetko je na web-e
ano, dpokial vyrobca nezrusi podporu
:rozlisenie 1024x768x60 musi zvladnut ktorakolvek 19-ka
pokial myslis monitor, tak nemusi. a navyse musis specifikovat uvedene pracovne rozsahy frekvencii inac sa ti nakopne vystup na 2560*1600@60Hz, to tvoj monitor zarucene nezvladne a ostane vypnuty, cierny.
ale ak sa s tym chces popasovat inym sposobom ako tym co ti odporucalo niekolko ludi, tak vela zdaru. ozaj, nechces tu kartu radsej predat?
1. nemyslel som predsa herz-e, ale myslel som obraz vobec... :-/
2. CTRL+ALT+F1 (to nepoznas???)
3. VSETKO je na webe!!!
4. moja 19-ka ("monitor" pre tych, ktori nevedia ze ide o linux-ove formu...) zvladne aj daleko viac... :-/
5. moc dakujem za odporucania... :-/
nechcem sa s nikym hadat, kolko toho viem ja, ci niekto iny o HW a SW a preto by som chcel ukoncit tuto rubriku linux-oveho fora... este raz to skusim a ak sa mi nebude darit, pockam na frajerkinych WinXP, kym nevyda nvidia novy ovladac... pripadne sa nespravi sikovnejsia mandriva...
moc dakujem pani...
nemas zaco.
takze, kto chce kupit sikovnu grafiku? ;-)
uz som na Mandriva-e a bojujem s x-kom!!!
ta karta je hodne dobra... ma to 512 MB DDR3 a chcel som ju hlavne kvolu Mandriva-e... Moc Ti dakujem a ak na nieco pridem, tak dam urcite vediet, aby som pomohol aj inym...
Este pockam na odpoved (ci nevie niekto o dalsich ovladacoch...) a idem spat...
Ahoj.
1. Unable to open /usr/lib/xorg/modules/extensions/nvidia/libglx.so
2. Failed to load module /usr/lib/xorg/modules/extensions/nvidia/libglx.so open failed 2
haldal som ten subor a nenasiel som ho... este pred restartom som skusil "nvidia-settings" a vsetko, co som nastavil som aj zapisal do xorg.conf... Prosim Vas este toto a dam pokoj... ;-)
Dakujem...
http://www.nvidia.com/object/IO_18897.html
instalacia driverov prepise libglx.so na symlink na libglx.so.xyz, takze ak ti to nemoze najst, tak zrejme zlyhala instalacia driverov...
za vsetko vsetkym dakujem...