Pokúšam sa zlepiť fotky do panorámy pomocou huginu. Mám vyznačené kontrolné body, aj vycentrovaný "zlepenec", nastavím si "rectilinear", aby som mal normálnu fotku a nie guľu, stlačím "calculate optimal size", nastavím PTStitcher a potom Stitch now. On sa ma opýta, či "cancel" alebo "save". Fotku pomenujem a stlačím "save". A vtedy mi hugin spadne a samozrejme, fotku neuloží.
Je to chyba v aplikácii, alebo ja niekde robím chybu? Máte s tým niekto skúsenosti?
Tu je slovenský tutoriál, podľa ktorého som to robil, zdá sa mi celkom dobrý a zrozumiteľný.:
http://www.nw.fmph.uniba.sk/~2onacilova/tutorial/index.html
Skúsil som niečo poklikať a niečo naopak nepoklikať (aj keď v návode odporúčali kliknúť) a objavilo sa okienko s výpismi ako "Stitching" "Remapping", blend mask creating blend line" a nakoniec Stitcher saving priject. Ale keď som sa pozrel do zložiek, tak projekt nebol "saved".
No čo, ešte raz to skúsim sledovať cez konzolu a potom sa uvidí, teraz sa ide večerať :)
A vďaka za ochotu...
http://hugin.sourceforge.net/
Ale stále pretrváva problém s ukladaním panorámy. Keď skúsim fotky zlepiť pomocou pokynov "Stitch now" a "Save", tak ich zlepuje, a keď sa o to pokúsim znova, tak sa opýta, či má súbor prepísať, čo znamená, že súbor existuje. Ale v cieľovom adresári sa stále nenachádza. Keď skúsim súbor vyhľadať, či už podľa názvu alebo aj podľa času vytvorenia, výsledok je 0 nájdených súborov.
Ako to vlastne funguje? Kam sa tie panorámy ukladajú? presnejšie - do akej pekelnej priepasti ich to posiela, keď sa nedajú nájsť a otvoriť?
Uložilo ho to s koncovkou .pto, čo treba mať nainštalované, aby sa takéto fotky normálne zobrazili? Je na to nejaký špeciálny program alebo plugin?
Skúsil som ich uložiť aj ako JPG, ale stále bezvýsledne.
Máte s tým niekto podobnú skúsenosť?
Len škoda, že nelepí viacradové panorámy, na tie treba Autostitch.exe cez Wine. Keď som skúsil jednu pomocou Hugin-u (4 fotky, pri vyznačovaní kontrolných bodov som použil dvojice 0 + 1, 2 + 3, 0 + 2, 1 + 3), výsledok vyzeral dosť halucinogénne...
Ale stal sa zázrak - skúsil som zlepiť ďalšiu dvojradovú panorámu, dve a dve fotky nad sebou, pohľad z okna (zasa kontrolné body 0 + 1, 2 + 3, 0 + 2, 1 + 3), a Hugin to v pohode zvládol... Som teda naozaj prekvapkaný...
Ale tiež to bol len pokus a netreba si disk zapratávať takými vecami. Vyskúšam - ak výsledok stojí za to, ponechám si ho, ak nie je ničím výnimočný, tak Shift + Delete.
Takže dá sa to, ale je to problém.