edge pod ubuntu 7.04 - ttyUSB0
prave som si nainstaloval ubuntu 7.04. Mam internet cez orange zadacom. Nemozem tu nikde najst subor ttyUSB0. V ubuntu 6.06, som to nasiel v adresari /dev/.
Poradite mi, kde to teraz najdem? Uz som skusal aj nech mi to najde, ale nic. Bez toho sa nepripojim na net.
Dikes
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
/dev/pts/
malo by tam byt USB0, alebo si uprav udev.rules :)mam tiez zadacom a orange edge. ked som to spojazdnoval vo tak mi tiez kppp nevedelo najst modem na /dev/ttyUSB0...a pritom v ubuntu 6.10 to fachalo v pohode...co treba spravit je to, ze musis odinstalovat balicek "brltty"... ked si das vypisat dmesg | tail -18 tak tam vidis ze to robi nejaku sarapatu a odpaja to modem z usbcka... viac sa do toho nevyznam. mozno niekto skusenejsi by vedel presne co to robi :)
ano, to som spravil a bolo to ok.
Dikes a pekny den.
v ubuntu 7.04 sa nemozem pripojit na internet, ako bezny uzivatel. Postupovalo som podla navodu na www.zadacom.sk/linux. Ak sa pripajam ako root, tak je to ok.
Skusal som chmod +s pppd. Zmenil som prava pre edge.
Stale mi to nefujguje.
Dikes
sudo chown user:user /dev/ttyUSB0
.sudo chmod -R 644 /etc/ppp/chatscripts
asudo chmod -R 644 /etc/ppp/peers
buran, dikes, zmenil som prava pre obe subory. Ale ked som dal 644, tak so neslo. Dal som tam citanie, zapis, spustenie pre vsetkych a je to ok.
Uz by som sa mal toho edge zadacom internetu vzdat :)
Dakujem
Pekny den.
sudo chown dumaru:dumaru /etc/ppp/chatscripts && sudo chown dumaru:dumaru /etc/ppp/peers