root@trnke:/home/ftp/Lokalne/openvpn-2.0.9# ./configure
checking for ifconfig... /sbin/ifconfig
checking for ip... /sbin/ip
checking for route... /sbin/route
checking build system type... i686-pc-linuxoldld
checking host system type... i686-pc-linuxoldld
checking target system type... i686-pc-linuxoldld
checking for a BSD-compatible install... /usr/bin/ginstall -c
checking whether build environment is sane... yes
checking for gawk... gawk
checking whether make sets $(MAKE)... no
checking for gcc... gcc
checking for C compiler default output file name... configure: error: C compiler cannot create executables
See `config.log' for more details.
mohli by ste poradit ako odstranit tuto chybu?. dakujem
openVPN instalacia
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
See `config.log' for more details
:-)skus to spustit s pravami roota
skor si typnem ze niesu nainstalovane vsetky potrebne baliky obsahujuce okrem gcc aj ar, as, linker a tak dalej ...
btw. ak sa nemylim, tak distribucia je slackware 10.1 ;-)
ps.: slackware uz dlho nepouzivam ale skutocne by som aj ja odporucil pozriet do config*.log, tam je zdroj chyby.
Ved prave to, ze som bol root. Ale ta chyba sa dala odstranit jedine s pravami roota.
kvalitka :
Ak nebudes vediet odstranit tu chybu po prestudovani config.log, tak daj vypis sem. Niekto so slackware-istov ti urcite pomoze. A my ostatni sa aspon pokusime :-)
nechcelo mi to tu vlozit, tak pridavam odkaz na ten log http://84.245.83.6/config.log
gcc: installation problem, cannot exec `as': No such file or directory
Ale ak sa ti nechce, tak mozes pockat kym za teba niekto nevykona Read The Funny Manual.
cool, oni zrusili stranku odkial si to stahoval? predpokladam ze sa ta stranka volala www.slackware.com, mozno este aspon chvilku bude fungovat i ked podla teba ju uz vypli.
:a aky Funny Manual za mna niekto vykona?!
precita.
napriklad slackbook, kapitola 18, sprava balikov slackware.
a zoznam balickov bude tiez niekde na domovskej stranke danej distribucie.
ak by si chcel, tak ti to niekto za teba precita.
mimochodom odpoved na tvoju poslednu otazku uz poznas, taku distribuciu mas teraz nainstalovanu. a ak chces kompilovat vsetko zo zdrojakov, tak si nahod nejaku source-based. napsiklad gentoo a korektne si nastav use flagy.