Nikdy som s gnuplotom nerobil ale potreboval by som si vytvorit graf toho, kolko casu akemu projektu venujem, data do toho budem postupne dodavat (v nejakom rozumnom tvare, napr. textovy subor) a potom vygenerujem ten graf. Malo by to vyzerat asi takto:
projekt |...xx..............x..... projekt B |.xxxxxxxxx............... projekt A |........x................ filmy |............xxxx......... hry |.....................x... praca +---------------------------> cas (dni)
Pripadne nejak inak, mozu sa aj prekryvat, t.j. robim viacero naraz. Vdaka.
BTW, chces si pocitat cas, takze cas by mal byt na osi Y
a okrem toho stale plati, ze to bude lepsie vidiet ak budu projekty na osi X...
podla mna toto postrada zmysel. pokial chces vidiet ze si v isty den an niecom robil tak to bude hrubo nepresne a hlavne zbytocna informacia (aspon teda pre mna). a keby si to chcel spresnit, tak to bude HODNE siroky graf (na kazdy den 24 * N pixelov).
mozes aj kreslit projekty roznymi farbami, na X daj cas a vykresluj podla zadaneho intervalu (ako MRTG).
gnuplot je fajn, ale ako pisal uid, tak sa jedna skutocne bud o domacu ulohu alebo o zly navrh podporeny vadnou implementaciou.
ale ak chces pouzivat zobrazovac grafov ako project tracking tool, tak si to mozes spravit aj s webovym rozhranim v php/gd. skoda ze ta to uz nezaujima ...
ps.: zaujimalo by ma ako sa tam bude vykazovat obednajsia prestavka, posledne upravy zakonnika prace ju nespecifikuju dostatocne presne a novy este nie je uzakoneny.
Ahoj, neviete niekto ako v gnuplote spravit takyto graf?
B ma postupne hodnoty 1,2,3...N
tych "osi" C je presne 5, tie kriziky znamenaju ze napr. C1 ma hodnotu true pre paremeter B=4, tieto udaje mam v textovej informacii, mozem ich prisposobit (ciarky, bodkociarky, neviem ako to gnuplot oddeluje)
http://debaday.debian.net/2006/12/13/python-scipy-get-the-math-done/
mozes si spracovavat svoje data v akomkolvek formate akymkolvek sposobom (napr. mozes podla riadku nasobit konstantou). aj ked nepoznas python, tak ti bude trvat max. 15 minut pochopit vsetko co potrebujes...