zdravim vsetkych. mam doma suse 9.2 a chcel by som do nej nahodit gnome 2.10. z oficialnej stranky ( ftp.gnome.org/pub/GNOME/desktop/2.10/ ). Jediny problem je v tom, ze neviem, aky typ balickou je mi vyhodnejsie stiahnut (tar.bz2 alebo tar.gz ?) aky je medzi tymito balickami rozdiel?? A mozte mi niekto napisat prikazy pre root konzolu ako ich mam nainstalovat (su to source balicky). dakujem
p.s: nebude vadit ak ich budem instalovat z uz existujucej gnome verzie to znamena zo spusteneho x-serveru?? nemoze mi padnut system??
p.p.s: nevie niekto nejaky link, kde by vysvetlili, ktore bylicky co robia?? mam osobne zaujem iba o zaklad grafickej nadstavby....
dakujem
tar -zjvf nazov_suboru.tar.bz2
ti rozbalí archív 2. presuň sa do adresára v ktorom je rozbalený archív ďalší štandardný postup pri inštalácii priamo zo zdrojákov je takýto: 3../configure
4.make
5.make install
Vsetko robíš samozrejme ako root. Programy inštalované priamo zo zdrojákov sa spravidla inštalujú pod/usr/local
. Pred inštaláciou nového GNOME si odinštaluj starú verziu ak ju máš. Veľa šťastia./usr/src
kôli prehľadnosti, ale keď si ich dáš niekde inde je to tvoja vec.