Boot s chybami
Včera som inštaloval nové aktualizácie (aj HARDRAKE, ....)
No a teraz sa pri spúšťaní stroja objavila hláška "lirc daemon neúspešne" a ešte hneď pod tým niečo, ale nestihol som.
Reštartol som stroj a nad lirc ešte pribudli ďaľšie.
Kde nájdem záznam o štartovaní systému?
/var/log mi moc nepomohol
Akosi mi chýbajú logy
úplnú zálohu nemám
Dik
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
ak chces vidiet ake hlasky ti to pisalo tak sa prepni to tty (ctrl+alt+F1) a potom sa presun hore s displayom (uff myslim ze shift+page_up & shift+page_down to bol, alebo ctrl? ...)
Tak uvidis co presne ti neslo a pripadne hlasky co ti pise.
Vela zdaru :)
Len blikal kurzor u localhost login a vstup z klávesnice nebral.....
Tak som ho musel vypnúť - aspoň že to fungovalo
No neviem
dmesg
, ale nezahrna vypisy z init skriptov, takze tie ide sledovat iba cez logy alebo Karciho sposobom.Nefunguje klávesnica v textovom režime - je toto vôbec možné?, zostane niečo bežať?
(len kurzor bliká, ale nemôžem nič napísať - tu bol problém)
Hardware je OK - otestovaný
Teraz:
dmesg:
nesprávne detekovaná grafická karta - umiestnenie - nvidia 7600GT je vraj agp /lspci/ -
uknown - ovládač je....9755...
nesprávne detekovaná sieťovka - s týmto problémom som už bojoval a potom - doteraz to šlo OK
chýba DSDT.aml - nepoznám
stále však postrádam tie časti, ktoré mi ešte vypisuje pri štarte - samý warning - "lirc", a nemám absolútne žiadnu moc pri spúšťaní - nepozná ani klávesnicu, ani myš /sú USB/ - doteraz to chodilo
No a ešte sa pokúsim niečo inštalovať tak - no acceptable CC - to už tiež kedysi bolo
a mnoho ďalších
Rád by som skúsil Mandrivu 2007.1, ale prísť o všetko
Prísť o dáta alebo o nastavenia? Každopádne by som odporučil vyskúšať LiveCD, od toho ich predsa vyrábajú.
PS.: popisy k číslam ktorými sa podpisuje hardware (či už cez lspci alebo lsusb alebo cardctl alebo ...) sú len názvy výrobcov a zariadení ktoré nemajú vplyv na funkčnosť systému alebo ovládačov.
Neviem, či správne chápem, ale udáva (teraz) mi u GK napríklad Modul neznámy - to bolo len na začiatku - potom už nie - kým som všetko nastavil / robil som to dlho, nie som natoľko skúsený.
Dnes mi to ráno spadlo celé a zhruba 4 hod trvala kontrola a teraz to beží, ani chybová hláška -
Pozn.: chýba mi teraz v syst lište napr NetAplet, stav procesora a pamäte atď.
Ale stále "no acceptable cc $PATH"
Dakujem
Tak toto už vyzerá na problém s hardware. Bol ten počítač testovaný?
:chýba mi teraz v syst lište napr NetAplet, stav procesora a pamäte atď.
Ak sú dané "applety" nainštalované, tak ich stačí pridať.
:Ale stále "no acceptable cc $PATH"
myslím že nainštalovanie prekladača nie je tak isto problém.
S tymi apletami to až taký problém nie je, vrátil som ich
Doteraz som používal *.tar.bz/zdrojáky - sledoval som čo to robí a riešil chyby. Väčšinou sa to podarí.
Proste som mal prehľad a "vedel čo kde je"
Teraz musím *.rpm, furt je niečo neuspokojené, ale dá sa po dlhom sledovaní a písaní si postupu
Čo sa týka prekladača: Odpoveď: "všetko je už nainštalované"
O niečo sa pokúsim - gcc: command not found alebo
No acceptable cc found in $PATH alebo
No acceptable c compiler found
Nemôžem sa hnúť, dokonca aj ovládač grafiky je mínus / ale to už zriešim až po zistení, prečo sa mi linux začal po aktualizáciách správať takto. Každé jedno si prečítam, aby náhodou nebol nejaký konflikt.
Niektoré chyby síce vznikajú len v špeciálnych prípadoch, ale toto ním asi nebude
Mimochodom, nerozumiem dvom vetám:
"všetko je už nainštalované" a "gcc: command not found".
ak je všetko nainštalované, tak je aj gcc alebo iný prekladač jazyka C prístupný. Ale to už asi nehrá rolu.
PS.: každý moderný linux používa na aktualizácie vlastný balíčkovací systém, takže z takéhoto chovania by som ho neobviňoval, skôr by som sa zameral na výber zodpovedajúceho balíčkovacieho systému ktorý sa sám stará o závislosti, ale o som už asi veľa krát opakoval.
Grafické prostredie Mandrivy a po aktualizácii mi vypísalo, že už je všetko inštalované už nie su aktualizácie
Citujem:
Mimochodom, nerozumiem dvom vetám:
"všetko je už nainštalované" a "gcc: command not found".
ak je všetko nainštalované, tak je aj gcc alebo iný prekladač jazyka C prístupný. Ale to už asi nehrá rolu.
Toto neviem preklenúť, knižnice a interpreter mám len v "jednom vydaní" proste tu som zatiaľ skončil, kde chýba "spojenie" neviem
Neviním Linux, len tomuto problému nerozumiem
A po ruke Dokumentačný projekt v knižnom vydaní
Chyba software by bola už predsa reportovaná, oznámená a odstránená. Na opravy sa v linuxe čaká skutočne krátko.
Chybu hardware vylúčili testy v servise.
Takže by som odporučil skontrolovať či sú navzájom kompatibilné prototypy funkcií pri rôznych verziách jednej a tej istej knižnice inštalovanej rôznym spôsobom. Ak totižto chce niekto inštalovať SW programátorským spôsobom, tak by mal nať aj zodpovedajúce znalosti potrebné pri riešení problémov alebo využiť dostupný balíčkovací systém.
Som assemblerovský
Aký najjednoduchší spôsob kontroly?
Kedysi pred 2-3 mesiacmi som "vymenil" jadro ....17-13, a akosi to nerobilo zlobu
Keď som prvýkrát inštaloval / trvalo to dni a dni / tak som si najčastejšie zopakoval format disku. Potom som postupne prichádzal na to, čo sa dá a hovoril si, "dočerta, takto to oni mysleli" v dokumentačnom projekte. A nakoniec to vyšlo, šlapalo dobre. Problém je tam, že sú tu aj iní, takže keby som svoj stroj formátol tak by ma zjedli
V assambleri sa síce používali dll, respektíve shared objects, ale veľmi málo.
:Aký najjednoduchší spôsob kontroly?
Predsa hĺbkový audit.
No ale popracoval som a otravuje s gcc-gnat, toto mi ale nič nevraví
To je fakt, preto som sa rozhodol pre gentoo. Kritéria pre rozhodovanie myslím nemusím spomínať. Spokojnosť je viac ako dostatočná.
Neviem. Keď som sa ja pred rokmi dostal do podobného problému, tak som prehodnotil môj prístup k binárnym distribúciam. Netvrdím že to čo odporúčam už niekoľký krát je najvhodnejšie riešenie, ale prečo nevyužiť to, čo funguje a ušetrí čas..
No nič, každý človek má právo slobodnej voľby.
Čo ťa nezabije, to ťa posilní
MB s intel ICH7, Pentium D
4GB DDR2
160+320GBHDD SATA II
Asus GK 7300
PCMCIA Reader Ricoh (toto riešenie kôli notebooku)
TV Karta LifeWiev Trio CardBus
Občas nechce spoznať pri spúšťaní pripojenú klávesnicu a myš v USB / Genius Ergomedia.
Čítal som Dokumentačný projekt - toto nič nepopisuje, ani sa snáď nevyskytuje
ja som bol v tom že v servise preverili funkčnosť počítača ale možno sa mýlim. zdroj by mal byť dostatočný, samozrejmosťou je aj dostatočné odfiltrovanie 230V, komponenty sú funkčné, ...
K tomu LDP, jedná sa o rozsiahly projekt ktorý popisuje ako fungujú veci v linuxe, ale vzhľadom na rozsiahlosť daného OS sa nemôže zaoberať všetkými kombináciami HW a SW.
Mám aj UPC, zdroj má písané 650W ( to som schopný zmerať inak aj sám )
A LDP - nič nemôže byť dokonalé, to nejde
Keď tu niečo môže robiť problém, tak je to grafika, ostatné je snáď korektné
Len ma občas dráždi nápis xxOS READY