(K)Ubuntu pada
mam nahodene kubuntu 6.06 32bit a dost casto sa mi stava ze ho mam vytazene na 100% bez zjavnej priciny, to by az tak nevadilo. No ked som mal vyssiu verziu 7.04 ci uz ubuntu, alebo kubuntu cely system mi isiel neuveritelne pomaly a sem tam sa stalo ze sa mi uplne zakusol a pomohol len tvrdy restart.
neviem cim je to sposobene, nemate niekto s tymto skusenosti? Je to dost neprijemne.
Moja konfiguracia:
celeron D 3,2 GHz 64bit
povodny chladic meneny za katana 2 (ale robilo to iste aj so starym)
2x512 mb ram zapojene ako dual (DDR1, 400Mhz, Kingston)
SATA1 Hitachi HDD 320 GB
MB ASUS P5GPL-X SE
Grafika ASUS Nvidia EN7300GS
DVD RW LG (neviem presny typ)
+ nejake periferie ako 21 crt monitor eizo flexscan 764-t, canon scanner, epson tlaciaren, bezdr. USB mys logitech, multimed. klavesnica logitech, 5.1 repro logitech, ale to asi nema s tymto nic do cinenia.
System mam nainstalovany iba ako single boot na oddelenej particii od dat. SWAP mam 2 Gb.
podobne haluze mi to robilo na starom kompe, kde som zistil ze mam zlu ramku, tak som si dal testovat tuto pomocou live CD, ale javi sa v pohode.
Dakujem za podnety
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
ale bojim sa ze to bude mat asi nieco do cinenia s hardwerom, kedze vyssie ubuntu mi robia hovadiny a su nestabilne. Neexistuje nejaky nastroj na kompletne otestovanie spravnej funkcnosti HW, aby som aspon zistil ze ci mam nieco chybne v nom a ked ano tak co?