Dal som si PCLinuxOS pretoze je vraj jednoduchy. Celkom sa mi paci. Ma dobre usporiadane polozky v KDE. Len to ze ako v kazdom linuxe aj v tomto mi nieco nefunguje :-( V tomto mi nefunguje zmena rozlisenia. Pouzivam LCD, default je tam 1024*768 to mi plochu zobrazuje este dobre ale aj tak v menu lcd mam tam ine rozlisenie (nejaka nekompatibilita? proste lcd zobrazuje inu hodnotu ako je nastavena v KDE) no a ked prepnem na 1280*1024 tak plocha je uz len vykreslena polovyne ciarami a somarinami. Pomoze preinstalovat ovladace na grafiku? Mam ATI 9600, ked hej ako mam ich preinstalovat?
reboot
a na vypnutie jepoweroff
. Aktualizovat sa da linux bez problemov, vacsinou 1-2 prikazmi, nie som pouzivatelom PCLinuxOS, takze netusim ako, urcite sa najde niekto kto to bude vediet. Co sa tyka tlacitiek tie v kde funguju dost divne ... ak je pouzite kdm tak su pristupne vsetky, ak je gdm alebo nieco ine tak len odhlasit.a este je WDM pre Wmaker...
Launch the Terminal Application/Window and run /usr/X11R6/bin/aticonfig --initial to configure the driver.
este mi treba ulozit ten X Window configuration file
/etc/X11/xorg.conf