Modem pod Debian Etch
s Debianom pracujem bez vacsich problemov ale jeden problem je - modem.
Mam Lucent Win modem a KPPP mi ho neviem najst,neviete o nejakych ovladacoch pre tento modem?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Ale teraz k riešeniu samotného problému:
Odporúčam sa poobzerať na adrese http://www.linmodems.org/. Skript scanModem by mal správne určiť o aký typ modemu ide a aké moduly jadra treba zaviesť, prípadne aké a odkiaľ zakúpiť ovládače.
Skusal som scanMODEM utilitku ale nejako som sa vo vypise nevyznal
Ale ty potrebuješ identifikovať aký to je skutočne modem aby si vedel ktorý ovládač potrebuješ (až potom budeš mať prístupný port). Takže ak máš net len vo vir, tak si v linuxe daj ten výstup z toho nástroja do texťáku a najjednoduchšie bude ak pouzijes disketu alebo usb kluc. Vo virdos to otvor potom vo write a vlož sem.
tak sa chcem spytat ze aky router by ste mi odporucili si kupit,pripadne ktory z ponuky T-COM je taky schopny pre linux...he?
router asi lubovolny akurat ze by som odporucil vypnut alebo bezpecnejsie nakonfigurovat wifi (ak ho bude podporovat), problematicke zvyknu byt DSL Modemy ktore nasleduju cenovu politiku pred standarami.
inac tato tvoja odpoved *nepatri mne*, mozes odpovedat na spravnom mieste? to by bolo u:ber-cool
inac, ano. mozem odpovedat na spravnom mieste ak ta to potesi, ale pre mna znamena cool nieco ine ako odpoved.
vzdy ked niekto prispeje svojim prispevkom do diskusie bez toho ze by si pozrel na co odpoveda.
a s tym irc, ak bude ten kanal archivovany tak isto ako diskusia na webe tak ano.
ja som odpovedal na otazku, sorry, ale uz ta vazne pokladam za idiota. radsej sa ku mne vazne uz nevyjadruj a ked mas teda nejake nejasnosti -> IRC, nebudem sa tu s tebou natahovat a spamovat dalsiu diskusiu (dufam, ze to dodrzim aj do buducna). dovi.
inac ja viem ze si odpovedal na otazku, ale zial si si ju neprecital. to ze pokladas mna za idiota je pochopitelne, ved som ti to pripomenul, ale nepochopil som preco si pokladal za nieco podobne aj zadavatela kedze si predpokladal ze nerozozna rozdiel medzi routerom a modemom (pokial si sa ovsem tym sposobom len nechcel vyzut z chyby).
inac ked nieco, tak si to mozeme vyjasnit kludne aj po telefone. tak ako si ty neoznamil IRC server a kanal, tak ti ja neoznamim tlf. cislo.
a daj si pozor v akom vlakne odpovedas.
Akym sw by som najlepsie zistil presny typ modemu?Potom dajte aj link :-)