Error, dhcpstart : interface eth0 is not Ethernet or 802.2 Token Ring
V subore /etc/conf.d/net mam
config_eth0=("dhcp")
a
dhcpcd_eth0="-HD"
co mam spravit??
nebude to v driveroch??
Pri live CD mi to slo v pohode
config_eth0=("dhcp")
a
dhcpcd_eth0="-HD"
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
/sbin/lsmod
/sbin/lspci
popripade aj:
/sbin/ifconfig
moze byt ze mas napriklad wifi atheros ktora sa zvykla hlasit nie ako ethX ale athX :-) preklep moze mat kazdy ale bez informacii ti nik neporadi.
lsmod
?no ale k veci, nacitane mas moduly pre minimalne styri sietove rozhrania, FireWire network (eth1394), WiFi broadcom (bcm43xx), Intel 1Gbps (e1000) a RTL 8139 (8139cp), zvysok nedokazem identifikovat, je to na moje oci skutocne rozmazane.
no sice neviem ci mas v tom stroji styri rozne typy sietovych rozhrani ale mohol si sem dat aspon vypis z
/sbin/ifconfig
aby sme vedeli kolko z nich mas aktivnych. Problem je v tom, ze mozes mat poprehadzovane sietove rozhrania nakolko sa vsetky z nich sa dokazu tvarit ako ethX (dokonca aj ten broadcom). Skus si vyhodit nepotrebne ovladace pomocousudo rmmod MODUL
a ak sa to chyti, tak nastavit korektne aliasy v /etc/modules.conf (popripade modprobe.conf alebo konfigu ktory to generuje, popripade cez hotplug).ERROR, dhcpStart: interface eth0 is not Ethernet or 802.2 Token Ring
ERROR cannot start netmount as net.eth0 could not start
Tak toto mi vypisuje pri starte tak tu mas odpovet
modprobe -r 8139cp
-> vyhodi zly modulmodprobe 8139too
-> nacita spravnymodprobe 8139too -> nacita spravny
odpovet
FATAL: Module 8139too not fond
dmesg | grep 8139
gekernel --congiglist all
pripadne skus este depmod -a
Prosim uz s tym stracam nervy :-)
Link encap:Local Loopback
ked som modul 8139too chcel naist cez menuconfig tak sa mi to nepodari(nasiel som ked som dal vyhladavat ale ked som to chcel zapnut tak to tam nebolo) tak som to zapol vinet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen :0
RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:0(0.0 b)
/etc/kernels/kernel-config*
teraz ho uz mam zavedeny vypis suborov/etc/config.d/net
# This blank configuration will automatically use DHCP for any net.*
z /etc/init.d/net (ten je prazdny)# scripts in /etc/init.d. To create a more complete configuration,
# please review /etc/conf.d/net.example and save your configuration
# in /etc/conf.d/net (this file :]!).
config_eth0=( "dhcp" )
dhcpcd_eth0="-HD"
dns_domai_lo="domacasiet"
dhcp_eth0="nodns nontp nonis"
pri starte presny vypis co mi zobrazuje chybu
*ERROR: cannot start netmount as net.eth0 could not start
Starting locall ...
a pri tom uz pise OKposledny riadok pred loginom
This is gentoo.unknown_domain (linux x86_64 2.6.19-gentoo-r5
je to model amilo pa 1510
ifconfig ethX up
(kde X je cele kladne cislo od nuly az po pocet sietoviek)? skutocne je mozne ze tvoja sietovka s konektorom rj45 nebola najdena ako nulta v systeme ...no nemas modul.
ale ten modul som nenasiel ani len configu kerneludmesg | grep 8139
tak vdaka vsetkym za ochotu