Asus X51R a zvuk
Rodicia si kupili Asus X51R notebook a kedze som im tam chcel hodit linux, lenze boli proti.
A tu nastal problem. Nahodil som win, nainstaloval vsetky ovladace. Okrem zvuku. Mam drivere od vyrobcu ale nic. Zvukovka to urcite nieje lebo som tam mal sprvu nahodeny ubuntu 7.04 a vsetko islo. Rozpraval som sa z par ludmi a tiez sa im stalo ze im niekedy na asuse nesiel zvuk. Neviete co s tym moze byt? Dakujem za rady.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
btw. s tymto ti nepomozem, raz sa to podarilo aj mne ale neriesil som to. dal som chlapovi nb a povedal nech si pozhana original cd od zvuku
napríklad že sa jedná o stránku linuxos.sk ktorá je zameraná na linux a opensource riešenia.
ale ohľadom ovládačov pre danú platformu môžem len podotknúť že výrobca dodáva pre daný systém ovládače. ak nie, tak je možné použiť podporu u výrobcu notebooku alebo OS, pokiaľ je ten systém nadobudnutý legálne a pokiaľ výrobca neodmieta podporu užívateľom ako je to v prípade OEM Win.
no ale, odpoveďí sa mu dostalo. nie?
1.Windows XP SP2
2. UAA_XP_060220
3. Audio_XP_061221
tu je link kde to sosneš
http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us
majsa
tema uzavreta. dakujem
Na nete Asus stranky sa presne preklikas k driverom na dany typ noteboku ale pozorne citaj
komentare k ovladacom hlavne k audio.Je tam driver UAA a ten musis nainstalovat ako prvy
pred samotnym instalovanim audio.UAA je zrejme hotfix pre danu jazykovu verziu OS.Tento
pripad plati pre win XP.Mne po tejto procedure este vyhodilo dalsiu potrebu ovladaca >>>
Modem audio HD audio ale modem driver je v ponuke takze som mu zadal cestu a zobral to.
Ovladace som stiahol vsetky a rozbalil a takto som ich cez Pridat hardware ponukol windowsu.
PS. - BASE DEVICE je citacka kariet - ovladac Ricoh ... najdes v zozname.
Podla mna je dolezite zachovat postupnost instalovanych ovladacov.Najprv k cipsetom
a potom video,zvuk,myska - TouchPad ..... Caf ,vela stastia .
PS.>>
Tomu co nerad pise o windowse.
Sedim za bookom, surfujem si cez safari na MAc os x, som na fore o linuxe a pisem o windowse, a co teraz?