kupa notebooku
vyberajte zo stranok agemu AGEM
podmienky:
procesor - intel novsi (nechem M)
grafika - nvidia min128MB(najlepsie 256MB) (nechcem ATI iba ak by ste ju odporucili k linuxu - ubuntu)
ram - 1G a viac
disk - aspon 100GB
OS - najlepsie ziadny (ale ak bude vyhovujuci notebook s OS nevadi) planujem pouzit UBUNTU
wifi - treba
sitovka - aspon 100MB/s (ale to je asi samozrejmost)
CENA : 20 000 az 25 000 (viac velmi nie)
planovane pouzivanie
- pre studenta
- obcas hry
- dekodovanie videa (cez adobe premiere), uprava fotiek
- virtualizacia (windowsu pod linuxom)
nepotrebujem brutal stroj ale nieco primerane vykonne neviem sa rozhodnut ci CD alebo C2D
dakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
pokus sa najst centrino (ale ageme toho moc nie je, rozhliadni sa aj inde), ale neviem ci core stoja pod 25k. pripadne ne-centrino s nativnou podporou dodavanej wifi.
dekodovanie videa? to pozeras filmy cez premiere? ak myslis kodovanie, tak to by sa ti zisiel 64-bit dual-core
na ageme su dobre ceny, kde inde pozerat ???
a tam bol sek nie 20 az 25 ale ma byt 30 000 az 35 000
pripadne ne-centrino s nativnou podporou dodavanej wifi. toto som nepochopil moze objasnit co tym mylis
a sory za laicku terminologiu samozrejme som myslel prepocitanie videa z kamery na DVD format (tie neviem ako sa to odborne vola) jednoducho robim z ´´domacich´´ videii dvd-cka
a nie su nejake problemy s 64 bitmi pri linuxoch ???
za 35 uz hej, ale to nepozeraj na ageme - tam su same celerony a acery. ujasni si co chces a pozri na nejake znackove nb, vyber si a potom skus najst najlepsiu cenu.
centrino obsahuje wifi od intelu s open source ovladacmi pre linux.
neviem co povazujes za problemy, v pripade "problemov" tam mozes dat 32bit distro, ale ja som spokojny.
Intel alebo AMD.
Nehrejú sa tie Intely nejako moc?
Minule som si na jednom skoro ohrial čaj.
No ale k veci. Traz by som notas rozhodne nekupoval. Ak sa chystas do skoly, tak si pockaj este mesiac-dva a potom si nejaky kup a vyber. Za ten cas sa karty poriadne premiesaju.
Ja momentalne cakam ;)
mozes pozriet ci toto davaju ESTE lacnejsie? aj s pridavnou baterkou, uff
http://www.alza.sk/notebook-ibm-lenovo-thinkpad-z61m-d72977.htm
:: idem sa ich este spytat na konkretne moznosti zliav
ale bacha na BAN, alza.sk nemá sklad a všetko ide kuriérom takže ak by to mali zaslať naspäť do centraly v Prahe ...
ale tovar v alze majú lepčí jak v ageme a sklad je mi kúsok od privátu takže mňa majú.
a teraz sa na to pozrime prakticky:
tie odtlacky su na zjednodusenie zivota, nie na zvysenie ochrany (odtlacky sa daju falsovat alebo prst sa da odrezat :)). u mna zatial nefunguju s gnome-screensaver (ale v ubuntu od istej verzie vraj ano) ani s xscreensaver.
s sifrovanim HDD by som bol opatrny (ked mas na mysli Trusted Platform Module -- ak ti odide, dojdes o disk).
ak mas nejake konkretne otazky, tak sa pytaj
je to dolezite aky modul mam? mam 2.6.22, od 2.6.18 sa situacia zmenila.
ze, v 2.6.22 to obsluhuje acpi_cpufreq. a tusim aj v 2.6.21. na tom nezalezi.
moj /etc/modules
loop
ibm_acpi
speedstep-centrino
cpufreq_stats
cpufreq_ondemnad
cpufreq_conservative
cpufreq_powersave
thx ( a to este musim rozbehat 1400x1050-a wifi a zvukovku irda bluetooth..... :) )
a inak kernel distribucny?
"CPUFreq Utilities : setting ondemand CPUFreq governor...CPU0 failed."
tak som si kukol "aviable governors" mali by byt v adresari "/sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufrequtils...." a ja tam ten adresar nemam....(a balik cpufrequtils.deb mam instalnuty)...
ano kernel je distribucny, nic som nemenil
thx
thx
fingerprint, hdaps, ultrabay hotswap, suspend nebude problem, tuning kernelu a malickosti (nastavenie trackpointu a/alebo touchpadu (vratane vypnutia :)))
thx > z tej nasej konverzacie a tvojich cennych rad by sa patrilo spravit nejaky jeden HowTo :)
stredne tlacitko ti pri podrzani sposobuje scrollovanie (ak pohnes trackpointom)? preco by si to chcel vypnut?
tak zatial :)
mechaniku mozes vypnut a vybrat a vymenit a vratit alebo vymenit za pridavnu baterku
uswsusp? s2ram? ak ano, asi to chce novsiu verziu (pripadne aj jadra)
nijak, powerbutton nepouzivam (a pozor na to, ak ho podrzis par sekund je to HW vypnutie)
z tohoto howto? to je spicka ladovca
debian:~# xmodmap
xmodmap: unable to open display ' '
thx
ako pisu, daj si to do ~/.Xmodmap, nie?
a na S-video ani nemam kabel, takze netusim...
http://www.alza.sk/notebook-ibm-lenovo-thinkpad-r60-d69189.htm
nic ine ti s cistym svedomim nemozem odporucit.
Dalsia vec Alza (Alzasoft) ma drahsie NB radovo o stokoruny az tisickoruny oproti napriklad Czechcomputer.cz. Este nedavno bezala stranka myslim sa to menovalo fanousek.cz a tam bolo tabulkove porovnanie cca 8 obchodov. Alza ani v jednom pripade u poloziek notebook nemala lepsiu cenu ako ostatne obchody tak sa prosimta preber.
v alza.sk bol za 24000, vsetko sa nainstalovalo same bez problemov az na wifi - je tam broadcom chip a bcm4xxx nefunguje, takze cez ndiswrapper :(