Nefunguje pristup na server z netu
Mam server na sieti, kde je router ktory pripaja LAN do netu. Ten ma cez no-ip priradeny aj hostname (teda nieco.no-ip.info ukazuje na IPcku toho routera). Na tom routeri je normalne nastaveny NAT forwarding portov 60021 na 21 a 60022 na 22 na IPcku servra v LAN. Ked dam PING adresa.no-ip.info tak sa normalne vidia aj vsetko cize v no-ip a komunikacii s nim problem neni. Ale ked sa chcem pripojit cez SSH zvonka tak server vobec neodpoveda.
Nat v routeri je nastaveny takto:
Inside: 10.0.0.2:21
Outside: unspecified:60021
tcp
2
Inside: 10.0.0.2:22
Outside: unspecified:60022
tcp
Na servri som vypol firewall cez YaST (Security > Firewall > Startup type:Manual ; Stop firewall)..
Neviete v com moze byt este chyba ?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
1. pride paket na router ? (tcpdump)
2. je forwardovany na druhu sietovku ?
3. Pride odpoved ?
to už pritvrdili? pokiaľ viem NoIP robilo forwarding len ak bol vypnutý zodpovedajúci stroj ale to nie je predmetom otázky. NoIP poskytovalo prevod hostname na aktuálnu IP adresu.
ako prvé by som odporučil reštartnúť daemona pre noip (ak by sa zmenila IPka), ako druhé skontrolovať firewall na použité porty (ako už bolo navrhnuté) a ako tretie by som odpotučil skontrolovať port v príkaze na pripojenie cez SSH.
Pokiaľ budeš chcieť rovnakú bezpečnostnú politiku aj na odosielanie paketov, tak môžeš ten firewall rovno zahodiť. Tak som učinil aj ja, ale u mňa moc služieb nebeží, dokonca aj zdieľanie diskov si zapínam v prípade potreby sám. Ale ja nie som schovaný za HW Firewallom ktorý je na routri.