aké jadro mám dať ?
Jadro som skompiloval, zapísal do zavádzača, skúsil som nabootovať, ale ono to krachlo - nenabootovalo, odzačiatku tam bolo iné rozlíšenie displeja, proste nič moc.
Preto sa chcem spýtať, či je vhodnejšie použiť update mojho starého jadra 2.6.17.5 mdv pomocou patchov z jednej verzie na nasledujúcu, až po 2.6.21, alebo sa mám babrať s tým čo som stiahol ? Keď urobím update pomocou patchov, bude to ešte mať vlastnosti a prednosti distribučného jadra ?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Inak aký je rozdiel medzi distribučným a vanilla jadrom ? Je to le v nastaveniach, alebo aj v ovládačoch a tak. Ide totiž o to, či nemá moje distribučné jadro niečo potrebné, čo by vanilla jadro nemalo. Okrem toho či sa dá nejak použiť časť mojho existujúceho .config v novom jadre, aby som nemusel všetky voľby nastavovať ?
skopiruj .config do adresara s novym jadrom a make oldconfig
aktualne veci ponecha, na nove sa obvykle spyta. ale samozrejme je po tomto prikaze treba rucne prekontrolovat ci vsetko sedi ako ma
mam dva typy ako rozchodit vanilla jadro:
1. vygeneruj default config pre danu verziu. Toto sa pise v jednej knizke o kerneli o tejto defaultnej konfiguracii.
Every kernel version comes with a “default” kernel configuration. This configuration
is loosely based on the defaults that the kernel maintainer of that architecture
feels are the best options to be used. 2. zisti potrebne moduly pre podporu tvojeho HW. Na beziacom (distrib.) jadre spusti tento skript vsetky mozne HW triedy si zisti prejdenim adresara
/sys/class/
. Na distribucnom jadre krasne uvidis aky HW to jadro rozbehalo a ake moduly k tomu potrebuje.prave preto to treba potom este rucne prebehnut. v kazdom pripade nove jadro ti zo stareho .config nezoberie nic, co nepozna. ono je to dost rychla metoda ked sa cloveku nechce vytukavat vsetky tie blbosti napr. alsa a podobne. potom rychla kontrola v menuconfigu a musi to slapat ;]