Zdravim.... Nedavno som sa zacal ucit programovat v C. Problem nastal ked som sa zacal pokusat vytvorit neco v grafickom prevedeni. Zatial by som si vystacil aj s 640x480x16, problem sak nastal ked som zistil, ze v /usr/include nieje nejaka kniznica (alebo neviem ako sa to vola - ma to priponu .h) podla ktorej by som mohol tu grafiku realizovat. tak som niekde (presnejsie koders.com) som stahol graphics.h. Potom ma zas pytalo jview.h atd. Nekonecny pribeh. Vzdal som to a zacal som hladat inu cestu.... Na tejto stranke som vo fore nasiel nejaku zmienku o ncurses. Ale neprisiel som na to ako sa prekladaju c-skripty. Niekde som nasiel nejake priklady k ncurses, prelozil som ich cez makefile (make) ale mam pocit, ze po spusteni mi nefungovali spravne. Mozno kus blba otazka, ale som v koncoch: NEVIETE MI POMOCT NEJAK SA DOSTAT K VYTUZENEJ GRAFIKE POMOCOU C?
to skôr frame buffer, opengl, sdl, x11/athena, gnome, kde, ... i keď sa dá spustiť dos aj pod emuláciou alebo virtualizáciou.
mimochodom, pod tou vytúženou grafikou si máme predstaviť kreslinie čiarok a krúžkov alebo tvotbu grafického rozhrania.
Inač v čistom C nemá zmysel písať grafické programy.
Na grafické programy sa používaju tzv. toolkity (napr. qt, gtk+). Ja osobne používam qt, odporúčam skúsiť designer (program na grafický návrh GUI), assistant (veľmi prepracovaný help). V assistantovi sú napr. tutoriály, tam odporúčam začať.