Mam problem s pripojenim na internet v Ubuntu 7.04. Mam router Vigor2700. PC prepojim s kablom a Ubuntu mi nakonfiguruje pripojenie. dhcp server mi da ip. ked zapnem mozillu a chem sa dostat na hocijaku stranku tak mi ju nenacita len dlho nacitava a nacitava. ked sa chcem dostat na konfiguracnu stranku routra tak vypyta odo mna login a heslo to zadam a potom cakam a nenacita mi ju. som skusal ping na google a vsetko funguje. len v mozille mi nenacita stranky. skusil som aj live kubuntu a v konquerori mi nacitalo raz necelu stranku googlu ale som skusil nieco vyhladat a nacitavalo a potom mi vypisalo chybu a ostatne stranky co som skusal tak sa mi tiez nenacitali v com je moze byt chyba? Prosim pomozte mi co najskor potreboval by som stiahnut nejake programy pre ubuntu a naistalovat . nebudem mat internet cez prazdniny najblizsiu dobu
takze ako prve vypnut ipv6
to iste vo firefoxe
miesto adresy about:config a najdi si cez ten filter ipv6 , klikni na ten riadok (network.dns.disableIPv6) ,hodnota sa zmeni na TRUE
ak to este nestaci ,tak tu je dasli postup
podla toho routra tipujem ze budu DNS-ka tieto(od monopolu):
195.146.132.58
195.146.128.60
auto lo
iface lo ine loopback
auto eth1
iface eth1 inet dhcp
auto eth2
iface eth2 inet dhcp
auto ath1
iface ath1 inet dhcp
auto wlan0
iface wlan0 inet dhcp
iface eth1 inet dhcp
auto eth0
zmenil som to na:
auto lo
iface lo inet loopback
auto eth0
iface eth0 inet dhcp
dns-nameservers 195.145.132.58 195.145.128.60
je tu nejaka chyba? predosle postupy mam v proriadku ale este mi to nefunguje
dns-nameservers ip.address.of.nameserver
(aspon som to tak pochopil)
DNS-ka sa dopisuju v tom dalsom konfiguraku
cele to skontrolujes po restarte siete/pocitaca tak ,ze v /etc/resolv.conf budes mat tie dopisane DNS-ka (doteraz tam mas 192.168.1.1)
ip a | grep inet6
ak sa nic nevypise tak si ipv6 vypol