linux-lamka zaciatocnicka
Ja som zacinajuca lamka, v HW som profik, a dufam ze na linuxe spustim aspon nieco co som mohol na wine, win ma v tomto ohlade ovela vacsiu podporu programov. Konkretne by som rad spustil CPU-Z ( www.cpuid.com ) a superpi, tiez ten isty link.
A este kde ten linux stiahnem? :-)
hmm kolko je 4x5? okamzik, start, programy, prislusenstvo, kalkulacka, aha 20. dakujem ti windows :D
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
toz, ako win moze vyzerat kazdy (ale preco by mal? linux je linux... ale aj tak uprednostnujem osx-look), informacie o cpu si cucnes z /proc/cpuinfo (cozeeeee, kto by to bol povedaal?), "kocku" beryl (compiz) si nahodis kdekolvek...
Ale pozor! Linux nie je Windows.
dobrý deň,
:potrebujem vediet ze ako sa vola linux ktory vyzera ako win ale ma viac prac. ploch, bola to taka kocka.
Linux ktorý vyzeral ako win vyrábal corel a ešte existuje niečo podobné ale tiež za peniaze. ale ešte som nevidel windows ktoré vyzerá ako kocka, skôr štvorec.
:A este kde ho stiahnem.
Distribúcie linuxu sú dostupné na internete alebo v obchodoch, stiahnúť sa dajú hoci aj z gatí ale ty si myslel asi nejaké ubuntu ktoré obsahuje beryl alebo compiz v základnej inštalácii a na rozdiel od hlísty nemá tak hnusné nároky na hardware alebo na rozdiel od tej voloviny pre XP aj funguje.
:dufam ze na linuxe spustim aspon nieco co som mohol na wine
dúfaš správne, pre linux existuje API schopné nahradiť WINAPI a volá sa tak ako si spomínal:wine, myslím že stačí skontrolovať databázu podporovaných programov.
:Konkretne by som rad spustil CPU-Z ( www.cpuid.com ) a superpi, tiez ten isty link.
ako často si zisťuješ či ti dodali to čo máš na faktúre? neviem, ale mne vydrží počítač priemerne 5 rokov. a superpi je blbina ktorá testuje či máš stabilnú zostavu po pretaktovaní.
:hmm kolko je 4x5?
hmm koľko je 1+4x5? 21 a zároveň 25, zlaté windows kde si nastavíš či má použiť vedeckú (normálnu) kalkulačku alebo hovadinu ktorá je zapnutá štandardne ale nevie počítať.
$ echo "1+4*5"|bc
21
mno ale ono to moze byt aj featura ked sa to tak vezme. viacmenej vsetky prachnive kalkulacky od vietnamca na trhu neberu do uvahy prioritu funkcii ale idu postupne. obvykle az kalkulacka s vedeckymi funkciami to uz zerie v pohode. ci to tak chlapci z m$ zamyslali alebo nie...to uz je zahadou
inac ten tutorial je vtipny, ale v realnom nasadeni je to naprosto nepouzitelne (a nie len kvoli tomu, ze z toho boli huba) a nepozna to ani nadavky
viac srandy je s microsoft sam, dobry rapper
manual ku tomu linuxu mas napriklad na ubuntu.kayle.sk