HDD poskodeny
podla mna je disk v poriadku len mu odisla elektronika alebo daco take, ked ho zapojim do PC
tak po zapnuti PC, zacne akoby nacitavat disk, vydava pritom stale taky rovnomerny hlasity zvuk akoby sa to snazil nacitat avsak nic sa nenacita, cize BIOS ho ani nerozpozna, tak ma napadlo ze mam druhy, presne taky isty disk, ze by som prelozil len tie kovove platnicky do toho druheho...
Je to Western Digital 80GB 7200rpm
Co myslite bude to fungovat?
Robil uz niekto nieco podobne?
Dakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
ty kokso ak je to pravda, este ze som ho neotvoril...
a preco mu tak vadi vzduch?
http://en.wikipedia.org/wiki/Hdd#Integrity
PS.: Lenin hovoril zálohovať, zálohovať, zálohovať.
aha takze staci zmontovat ten plosak dole a dobre zapojit ten igelit a malo by to teda slapat...som nevedel ze elektornika disku je len ten plosak na spodu...
ale asi aj tak porozmyslam asi o dakej profi firme... vdaka za radu...
este ze som to neotvoril uz by bolo po vzduchoprazdne ...
Vo vakuu by disk nemohol pracovat, lebo hlavicky plavaju na vzduchovom vankusi, par nm nad povrchom. Preto su take nebezpecne otrasy pre HDD.
U pasok vsak dochadza ku prekopirovaniu, jednotlive vrstvy sa vzajomne magneticky ovplyvnuju. Mozno to aj pocut, ked napr. udery basov pocut este skor ako pred skutocnym uderom (mam takto poskodene pasky doma).
PS.: ja som zabudol,ty hovoríš to analógových nahrávkach a tu sa spomínali digitálne nahrávky.
GamaCopy
. Nieco sa dalo obyst tusim vTFcopy
, ale najspolahlivesie bolo spravit kopiu cez dvojca.Pri didaktiku bol analogovy zaznam, pomocou AM modulacie. Preto urcite pasky z didaktiku neboli spolahlive, oproti HDD, urcite neporovnatelne.
Ale nove pasky to je urcite ina trieda, ked sa archivuju v trezoroch.
PS.: tá odpoveď tam nie je napísaná, obidve vety končia otáznikom takže ani predajca to nevie ... holt, niekto sa asi vyhral keď vytvoril paskovu mechaniku pripojenú cez SCSI a schopnú práce s video páskami. Niečo podobné riešili v čase 8biťákov hard core machri ktorým bolo pár Kb z audio pásky málo, ale vtedy bolo SCSI ešte v plienkach :-)
taku nastavovaciu skrutku...a disk sa potom rozbehol, data sa dali z neho kopirovat.
Mam ho odlozeny dodnes.
Inak skús vymeniť tú elektroniku. Ale musím povedať, že som rozoberal jeden starší SEGATE, no by som povedal veľmi starý 50 MB :-), aj po rozobratí a poskladaní išiel a čítal dáta. Ale s novým diskom by som to nerobil.
Nie je treba :-))) Tomu vravim bastlery.
elektrickým šroubovákom na HDD, to by ma nikdy nenapadlo
Ale aj tak by som odporučil čistú miestnosť, u mňa by sa to nedalo robiť (nenormálne množstvo prachu, ktoré sa nikomu nechce čistiť). Aspoň čerstvo vysatý prach, všetko umyté, žiadne koberce, vojsť dnu nahý a vyjsť tiež. Najlepšia je asi kúpelňa.
Raz som v garáži striekal čiernou farbou také držiaky, večer som to nastriekal, oproti garáži bola stavba, ráno boli držiaky nie čierne, ale šedé :-)
to plati pre vsetkych