Je mozne zeby sa na pocitacovu zostavu nedal nainstalovat vobec linux? Na co by som mal pri vybere pocitaca hladiet? Ak mozete vyjadrite sa.
Zostavu by som si predstavoval takuto(predava ju shark... tie otazky kvoli tomu keby ho uz nemali a musel by som si zobrat iny):
Procesor : Intel® Celeron® D 335 ( 256K L2 cache, 2.8 GHz, 533 MHz ) Čipová sada : VIA P4M800 Grafická karta : integrovaná na zakladnej doske S3 Operačná Pamäť : 512MB DDR PC400 Pevný disk : 80GB 7200 otáčok 2MB cache Optická mechanika : CD RW/DVD combo Disketová mechanika :3,5" Zvuková karta : 6 kanalová Sieť: 10/100 RJ45 Zdroj : 350W Programové vybavenie : Linux / Open Office/ Nero Expres 6 Záruka : 24 mesiacov
Viem, mohol som si to najst vo vyhladavacoch, ale je to ine, ked mi takto radite a viem sa vas este aj opytat to co potrebujem potom.
Ja sa tam v pondelok zajdem podozvedat nove veci... len chcem byt dovtedy trosku informovany v tomto ohlade. Plus skusim zistit aky Linux tam je.. :D mohli by byt trosku viac presnejsi ale no co uz.
Dakujem za vsetky nazory
2) zostavu nekupuj, nemozes ju otvorit pocas zaruky
3) geforce go nie je pre notebooky? to nedas do normalneho pc
4) preco nechces rovno 1GB modul? alebo 2x512? alebo tak. diskov si tam mozes na SATA dat celkom dost, ake USB? (USB zatazuje CPU).
5) a preco by sa tam nemal nainstalovat linux? PC ako PC
Do tých 10-13 tisíc sa snáď dá zmestiť aj s novými komponentami, ak sa do ceny nezaráta monitor.
Procesor buď nejaký Sempron (výpredajové kúsky - mimoriadne lacné) alebo nejaký z nových Intel Celeronov (cena cca od 1300,-).
MB stačí aj nejaká do cca 2000,-.
RAM je lepšie už 1GB.
VGA najlepšie nejaká nVIDIA (pozor! musí byť 128-bitová 64-bitové sú iba tak do multimediálnych PC).
HDD podľa potreby, avšak najspoľahlivejšie a tiché sú Seagatey.
...
na kisnu dostanes plombu a mozes si piskat :)
Mimochodom, zmenil by som CDRW/DVD za DVDRW, disketovú mechaniku vymenil za čítačku. Ostatné na bežnú prácu určite stačí.
To programové vybavenie ma pobavilo. Dávajú linux a k nemu Nero Expres 6 :D . Som zvedavý ako ho tam nainštalovali, cez wine? :D
a hlavne treba kupovat lacno, ziaden shark
lacnejsie by boli asi aj nejake eshopy, alebo priamo z velkoskladu
ldcentrum.sk
a dalsie
a v ldcku ti to aj poskladaju len nevihoda je ze to je len v Liptovskom Mikulasi a Liptovskom Hradku
z hlavy: skrina, zdroj, motherboard, RAM, disk, SATA alebo IDE kable (podla disku), mechanika, grafika a zvukovka ak nechces onboard (neviem aky je stav, pozor na rozhranie grafiky aby si to mal kam osadit do dosky), sietovka asi onboard, repro, klavesnica, mys, monitor
kabel na elektriku nezabudni! :) a aj k disketovke ak ju chces
Co ti to robi ak ti teplota stupne na nejakych 40 °C?
:)