Programovanie
Chcel by som sa naucit programovat.Jednuduche aplikacie..
A v tom je dilema...Cital som vela clankov o pythone a C++..
A neviem do ktoreho sa pustit..Som zaciatocnik s programovanim...
Pokusal som sa sam naucit nieco o C++.Kupili sa aj neake knihy
: Rozumime C++
Visual C++
Skusim si este nieco prestudovat o pythone...
Alebo aka literatura...S cim ste boli spokojny...
Ktory by ste odporucili?Popripade svoj nazor na jazyky...Moc by mi to pomohlo...Dakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Byt tebou nezacinal by som OOP, takze Ta odporucim na ANSI C. Taketo programy pojdu po prekompilovani vsade (lin, win, sun, atmel).
pripadne logo alebo karel :)
urcite nie C, lebo budes frustrovany z errorov a warningov, ktorym vobec nerozumies a budes floodovat fora :)
Skusim sa s tym este pohrat s tym C++ a uvidime ci sa do toho dostanem a ked ne...tak ostava skusit python....
Dakujem za pomoc....
Ide o to ci kces ist rovno do OOP, ja Ti odporucam na zaciatok skusat si jednoduchsie (zakladne) veci:
- konstrukcie
if - else
- konstrukcie
for - while - do
- praca so subormi
K tomu fakt C++ nepotrebujes, staci C alebo spominany Pascal, este lepsia volba by mohlo byt PHP (nie to nie je zart).
Ked toto zvladnes, nastane cas pre rozhodovanie sa pre jazyk, pretoze spominane konstrukcie su v 90% jazykov rovnake.
Vsetko sa z knih neda naucit..., najma nie z kratuckych mini prikladov, ktore su len pre pochopenie. Najlepsie by bolo podla mna napisat nejaku vlastnu schopnu aplikaciu, snad aj uzitocnu. Ale aku??? Co by mala napriklad robit??? Skuste ma inspirovat :-D. malo by to byt iba v C. Pascal ma nelaka :(
mala by hlavne spolahlivo fungovat :)