monitoring a autokill procesu
aku najvhodnejsiu metodu(alebo uz existujuci soft) by ste mi poradili, ak by som chcel vytvorit program, ktory automaticky killne proces, ak zacne robit velky load. ako dost tazkopadnu metodu som uvazoval o monitorovani pomocou top.
princip by mal byt taky, ze tento program by bezal s najvyssou moznou prioritou (akykolvek iny proces by uz musel mat nizsiu) a samozrejme pod rootom. musel by bezat stale (spustanie s cronom silne znizuje efektivitu), takze predpokladam ze by slo o cyklus typu while true. obmedzenie poctu procesov tu neprichadza v uvahu, pretoze zatazujuca aplikacia jednak moze bezat pod rootom a jednak to moze byt aj jediny proces, cize ziadna fork bomba. whitelist a logovanie by uz potom nebol problem doplnit.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Ked sa zaplni RAM aj swap, tak vyhlada proces, ktory toho najviac zerie a zabije ho sam. :-)
Taka aplikacia moze niekedy byt velmi uzitocna, no na druhej strane, ak by mi strielal dolezite procesy, ktore nie su vo whiteliste asi by som zastrelil ja jeho ;-)
/proc
sa da najst) vytazenie CPU, a ked vyleti zatazenie nad istu hranicu a nad stanoveny cas, najde proces (zase asi najlepsie v/proc
) co to zere, checkne pole povolenych app aif (!in_array) { kill xyz; }