Torzo Gentoo - nejde root
System bootuje, problem nastal pri spusteni skriptu /sbin/rc (ohlasil fatalnu chybu a zmrzol), tak som vsetky jeho volania v /etc/inittab zakomentoval a nahradil vlastnym ktory by mal zatial len primontovat adresar proc. Po jeho spusteni pri starte systemu sa vsak na obrazovke objavi chybove hlasenie "mount: only root can do that". Ked som nahradil init bashom a nabootoval, zistil som ze nemam prava roota aj ked program whoami vracia "root". Chyba bude asi na 99% v zakomentovani volani /sbin/rc. Mohol by mi niekto poradit ktore riadky z /sbin/rc mam pridat do svojho skriptu aby root "fungoval" (ak je chyba tam)?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Stage1 je nepodporovaná a hádzala mi rovnakú chybu. Skúsil si stage3 pre x86 a po syncnutí portage aj
emerge -e system
hoci aj po zmene CFLAGS a USE? Zykne to mať podobný efekt ako stage1.Prideľovanie a overovanie práv v Linuxe sú dve rôzne veci a možno máš zlú referenciu na PAM takže skús predsa len ten príkaz vyššie. Trvá to síce dlhšie, u mňa na AMD Geode 366MHz to bežalo celú noc a dlho ešte bežať bude (momentálne sa mi mlátia verzie gcc pre 486 a 586). Ale navyše pri stage3 mi blbol PAM, heslo sa nedalo zmeniť, po
emerge --newuse world
to už išlo len prihlásenie s heslom dlhším ako 8 znakov blblo ale to je už len vec jedného riadku v konfigu, aspoň myslím, neskúšal som.