problem po "odformatovani" linuxu
dnes som si na Pc s OS wind doinstaloval este aj Kubuntu...vsetko ok kubuntu bezi ale rozhodol som sa ze ho vymenim za iny linux. Myslel som si(zrejme chybne) ze najlepsim sposobom odinstalacie bude ked pekne sformatujem disk s Linuxom co som aj urobil. Ked som potom opet zapol PC nic nenabehlo iba hlaska
grub loading ERROR 17
zrejme mu chyba grup ktory som zformatoval, co teraz?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
2)a)predpokladam ze to fixmbr spustit vo Windovse v prikazovom riadku
b) dufam ze staci instalacne CD nie niejake zachranne
3)nainstalovat chcem nieco ine (pravdepodobne ubuntu alebo fedoru) ale este nemam napalene CD :(
4) dik za radu:)
2) a) nie nie, pocas instalacie windows. len sa nahodi modra tabulka, a uz Ti dole pise take hluposti... daco tam tuknes...
b) klasicke instalacne cd. ale je to uplne zbytocne, ak ides instalovat iny linux
3) ubuntu mozes aj dostat uplne zadarmo. regni sa na shipit.ubuntu.com, nacmaraj tam svoju adresu, a za mesiac Ti to uplne zadarmo pride. tak isto aj kubuntu alebo edubuntu. da sa poslat aj 64 bit verzia. je to uplne zdarma
4) nz (aj ked som Ti poradil neskor ako kolega) :)
ubuntu a kubuntu je prakticky to iste (vid nejake vesele manualy :P). fedoru neodporucam. ak chces teda ubuntu, tak si to pekne veselo nainstaluj, ma vybornu dokumentaciu a je to velmi rozsirene distro
Kubuntu som mal asi 10 minut...mozno som ho zavrhol prilis skoro..ale niejak som sa nevedel zorientovat...
fedora => ak si to videl u kamarata, tak to neznamena, ze je to to prave distro pre teba. u mna bolo problemov do voza, vacsinou uplne nelogicke absurdnosti (napriklad sa system zrutil ked som prepol klavesnicu na anglicku)
za 10 minut som sa nedokazal zorientovat v nicom :)
zakladna vec v kazdom os je zistit, ako:
- sa instaluje novy softver
- ake ma vyhody
- kto dalsi tento system pouziva
no asi som to naozaj zavrhol priskoro no ale ved ani ubuntu snad nebude zle:)...som si pozrel ten vesely manual aj mint linux sa mi pozdava, no uvidime...inac pekny manual:)
ale teraz k veci. v tej fedore si pouzival Gnome alebo KDE?
Gnome: http://www.pcrevue.sk/buxus_dev/images/free0107_Fedora2-Gnome_b.jpg
KDE: http://www.linux.org/dist/reviews/images/fc5/kde_zen.png
vypisalo mi hned ked som dal install ubuntu (to iste sa stalo aj ked som dal check CD for defects):
HALTED : ERROR COMPRESSED FORMAT 2 ....no nie presne ale nieco take nepametam presne...
vdaka zucastnenim.....