nVidia ovladace
Mam Ubuntu 7.04 i386
nVidia ovladace som nainstaloval cez System -- Administration -- Restricted Drivers Manager.
Po ich nainstalovani je ale Logon screen (prihlasovacia obrazovka) posunuta dolava.
Mam LCD monitor. Cez jeho menu sa dozvedam, ze pri Logon screene je 76 Hz (podporuje vsak 75 Hz).
Ked sa prihlasim, obraz je na svojom mieste. Cez System -- Preferences -- Screen Resolution mam nastavene rozlisenie 1280x1024 a obnovovaciu frekvenciu 59 Hz (viac nejde).
Zaujimave vsak je, ze pri tychto, udajne 59 Hz, je v menu ponuke LCD 72 Hz -- co je, podla toho ako obraz vyzera, v poriadku.
Ako vyriesim spominane posunutie Logon screen-u?
Predpokladam, ze je tam ina obnovovacia frekvencia ako po prihlaseni.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Moja graf. karta je GeForce 7600GT.
Co sa tyka toho posunu obrazu ti presne neporadim ale na tvojom mieste by som skontroloval ci mas spravne nastavenu horizontalnu a vertikalnu frekvenciu pre tvoj monitor v xorg.conf. Pripadne by som skusil znovu nastavit rozlisenie a obnovovaciu frekvenciu cez nvidia ovladac prikazom
sudo nvidia-settings
a ulozit(save to X configuration file) do xorg.conf.
Ale nie vazne koniec srandy. GPU a LCD mas pripojene predpokladam cez D-Sub(analogovo)
X server sa spusta spolu z Logon Screenom cize po prihlaseni nema nic dovod menit rozlisenie a frekvenciu LCDcka.
Ak mas analogove pripojenie skus auto nastavenie monitora...
A co presne znamena ze Logon Screen je posunuty dolava?
zas som sa nieco nove dozvedel...
To znamena ze napravo je cierny pas :D asi tak 3 cm siroky.
a ci to v LogonScreen nejde odstranit stlacenim tlacidla AUTO na LCDcku alebo tak nejak sa to vola co ti prisposoby obraz na LCDcku...
mam d-sub
Inak, co to ma s tym spolocne? _:)
nemas dajake foto toho ako je to posunute dolava?
a v xorg.conf mas Driver "nvidia"?
diky za tip.
Vyriesene!