BMW chce používať Linux

25.11.2008 | 12:28 | Tomáš Srnka | Novinky

BMW chce používať vo svojich vozidlách Linux, aby si zákazníci mohli nahrať ľubovoľné programy. BMW požiadala o spoluprácu ďalšie automobilky. Zatiaľ reagovala iba Honda, ktorá sa Linuxu nebráni. Zdroj: novinky.cz. Na správu upozornil Fredy.

    • linux v doprave 25.11.2008 | 17:56
      framfield   Návštevník
      len tak pre zaujimavost pisem svoj najnovsi poznatok. prave som sa vratil z dominikanskej republiky a spolocnost thomson fly (first choice) ma vo svojix lietadlax (boeing 767) tiez instalovany linux (myslim, ze je to nejaka mutacia red hat, ale nie som si uplne isty). bezia im na tom tie male pocitaciky, ktore ma kazdy pasazier v sedadle pred sebou.
      neviem co vsetko sa s tym robi, ale z toho co som videl a mohol vyskusat tam boli filmy, televizia, hudba a radia, hry a online shop. tiez to malo urcitu formu upgrade, takze to spolupracovalo s platobnymi kartami a po doplateni (5 libier) sa to upgradovalo na premium program, kde bolo viac filmou, telky, hudby, hier atd.

      pred par hodinami som pristal a xel som o tom niekde napisat, bo ma to celkom potesilo, takze mi tento clanok padol akurat do rany :)
      • Re: linux v doprave 25.11.2008 | 18:50
        Avatar Tomáš Srnka Barz čo, už asi všetko  Administrátor
        ja ked som isiel v 2005 malaysia airlines z Kuala Lumpur do viedne, tak padol herny system a nasledne sa na vsetkych tych mini obrazovkach zobrazil Slackware Linux verzia X (uz neviem, aka to bola verzia) + logo tuxa :-). Zhodou okolnosti to tiez bolo boeing 767cka.
        Dlho som robil linuxos.sk, neskôr založil vpsFree.cz, posledných pár rokov ako tech. riaditeľ vo Websupporte
        • Re: linux v doprave 25.11.2008 | 18:56
          framfield   Návštevník
          jj, logo tuxika tam bolo. niekde som tam cital, ked to bootovalo, nejaku zmienku o red hat, tak som to z toho vydedukoval, ale samozrejme som si nie uplne isty. kazdopadne je to celkom jedno, potesil ma fakt, ze som tam videl linux.
          a ked sme uz pri tom, tak na linuxe bezia aj textilne - pradiarenske stroje v mojej byvalej praci v textilke v leviciax. samozrejme ta najnovsia generacia (od firmy Zinser). ta starsia generacia bezala na ozubenyx kolieskax a nejakyx maticnyx doskax, ale bez systemu :)