mám problém s touto chybou - nainštaloval som kubuntu 7.04 s LiveCD na 4,5GB disk reinfest + 500MB disk swap.
Ked som po instalacii restartol pc a vybral cd, Kubuntu z disku nechce naskocit a po dlhsom zobrazeni hlavneho obrazku (ale ziadnom nacitani) mi vypise tuto chybu
/bin/sh: can'access tty; job control turned off (initramfs)
Co mam robit? ani sa mi nezobrazi menu.lst, proste nie je v adresari boot/ ked spustim Live CD - to ide
Mohol by si byt, prosim ta, taky laskavy a povedat mi co mam robit? ja by som si to tu kludne naiel, ale je to poprehadzovane bez systemu s roznymi nazvami aspon mi daj odkaz, dik.
Keby som vedel poradiť, neodkazoval by som ťa inam
/bin/sh: can'access tty; job control turned off (initramfs)
a nic ine a mne ide live verzia spustit v pohode.mkdir target
sudo mount /dev/hda2 target
potom som isiel zapisat piix:
sudo chroot target
exho piix >> /etc/initramfs-tools/modules
exit
potom som zavrel terminal a resetol PC aby ostali nastavenia a pri starte kubuntu mi pre istotu teraz vypisuje:
[23.299029] Kernel panic - not syncing: VFS: Unable to mount root fs on unknown block (0,0)
Mam 4 disky: hda1 (winXP), hda2 (root), hda3 (swap) a hda4 (/boot)
Po skonceni instalacie som ostal v Live CD otvoril terminal a napisal som exit a restartol som komp, pri nabiehani Kubuntu z PC mi napisalo
echo piix >>
aexit
pouzilupdate-initramfs -u
A ako mam teda vygenerovat initrd? Pomoze to mojmu problemu? Ja si myslim, ze nemoze bootovat Kubunut, pretoze nevie najst spravny disk, nie?