Program - teoreticky navrh
Popis mojho programu: Pri prvom starte sa spustia nastavenia krok 1/2 , tam zadate svoje meno, priezvisko, nazov internetovej kaviarne a pocet pocitacov.. potom sa spusti krok 2/2 kde napisete ipcky pre pocitace.. Po ulozeni a znovuspusteni sa nacita program, budu tam ikonky pocitacov podla toho kolko som zadal.. Pod nimi bude status: online / offline , ked bude online bude tam este cas kedy mu vyprsi platnost, ak tam bude offline, bude tam tlacitko na zapnutie... po zmacknuti tlacitka zapnut vybehne okno a napise sa tam ako dlho bude pocitac pristupny.. Potom sa da okej a v hlavnom okne sa offline zmeni na online ( to by som potreboval vyriesit, este neviem ako to spravit :((( ) No a samozrejme zobrazi sa tam cas do kedy bude pocitac obsadeny.. Po tom ako sa spusti cez program pocitac prevedie sa skript na zmysel tohoto: ssh ip_pocitaca ; odblokuj obrazovku ( s tym by som taktiez potreboval pomoct, odblokovat a zablokovat obrazovku ... popripade tam dat nejaky obrazok , napriklad cennik..) No a potom by som to potreboval ked bude cas HH:MM:SS pomocou cronu spustit pre urcitu IPcku skript.. aby sa ta obrazovka zablokovala.. Vedeli by ste mi s tym pomoct? Skripty budem pisat sam, len by som potreboval s tym cron-om a taktiez s tym zablokovanim obrazovky.. Predstavujem si to tak, pre kazdy pocitac sa vytvori .py subor kde sa bude zadavat cas.... A potom ten cas nacitam a ak uplynie tak spustim pomocou CRONu na zablokovanie... Nemam to este dokonale premyslene a tak vas prosim o radu. Ako by to malo fungovat a ako by vam to najviac vyhovovalo. Inspirujem sa na kazdom pridanom komentari. Dakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Dalsiu vec co by som tam dal je moznost manualne predcastne odhlasit lubovolny pocitac.
Tiez by nebolo od veci spravit nieco ako rezrvacie na pocitace. Niekto zavola do kaviarne ze chce na vtedy a vtedy tolko a tolko pocitacov zarezervovat. Zadas to do hlavneho pocitaca a na klientskych by sa mohlo dokonca zobrazit upozornenie ze pocitac je volny iba dovtedy a dovtedy, potom budete automaticky odhlaseni.
Bohuzial s programovanim ti nepomozem (len ak by si chcel vyrobit ikonky, alebo podobne howadiny), lebo programovat neviem (ale pomalicky sa ucim:)))
K tvojmu problemu (aj ked neviem, ci som ho spravne pochopil): osobne by som to nieresil zapisovanim do suborov (uz vobec nie .py suborov) -- skor nejaku databazu; ak by si ju vyuzival iba na casy, tak najlepsim riesenim bude asi sqlite. Samotne odpocitavanie by som mozno riesil na strane klienta.
Teda: uzivatel sa prihlasi, z db sa stiahne suma, ktoru ma na konte a pomocou predom definovaneho pomeru peniaze:cas sa prepocita na cas. Zacne odpocitavanie. Ak sa uzivatel odhlasi pred tym, ako sa ukonci odpocitavanie, prevedia sa cas na peniaze a ulozi do db. Problem by mozno nastal, ak by sa nieco pokazilo a uzivatela by to neodhlasilo, ale pocitadlo by ukoncilo svoju cinnost -- v db by totiz zostala povodna (neodpocitana) ciastka...
Andros
Ze proste by sa neodpocitaval cas ale pripocitaval od nuly.. :-)
Este nejake napady? :)