poradte mi nejaku dobru live distribuciu
dalej by som cel aby tam boli nvidia a ati driver out-of-box ale aby sa dali pri starte vypnut ked budem cet (neco jako noproprietary v sabayone).
a ece by som cel aby to bolo pripravene na vyvoj a kompilovanie (devel kniznice atd..) a aby sa dali instalovat aplikacie cez balickovaci system aj vtedy ked to bude bezat ako live.
Viete nekdo o niecom takom? prosiiiim
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
akákoľvek source based distribúcia
:dalej by som cel aby tam boli nvidia a ati driver out-of-box
tak to si na omyle, ati/amd a nvidia poskytujú ovládače na PPC len pre Mac OS X ale to si si už zistil na ich stránkach. Opensource ovládače sú IN THE BOX.
:a aby sa dali instalovat aplikacie cez balickovaci system aj vtedy ked to bude bezat ako live.
ako a kam inštalovať, klincom na CDčko?
ja mám inštalované gentoo ale to je moja vec.
na nabootovane live ubuntu sa da doinstalovat soft cez bal. system...
samozrejme, jednorazovo...
pri novom boote nove instalacie...
ale to vsetko mimo kontext predchadzajucich poziadaviek...
1) inštalácia čisto do ram je jednorázová a nemá trvalý efekt
2) slax je len pre x86 a nie pre ppc
ale prečo to mám skúšať zrovna ja keď som spokojný s gentoo?
Debian based (+ deb repozitare), s Enlightenment wm, defaultne E17 - po grafickej stranke nadherne distro, obsahuje fglrx ovladace, teda pre moju Ati urcite,
je to platena distribucia (v stabilnej verzii), minimalna povinna ciastka nie je vysoka, iso sa da stiahnut aj z inych zdrojov
ako je to s lokalizaciou do inych jazykov neviem, vyhovuje mi predvolena eng.
este raz, nadherne a velmi originalne spravene distro s moznostou instalacie na disk
no ale vzhľadom na to že v tomto vlákne chýbajú konkrétne informácie, tak mi pripadá že si niekto z nás robí srandu. holt, zatiaľ sa tu nemalo čo riešiť.