Ktorú z hlavných distribúcií?
momentálne používam distro pre lamy, ale postupne by som chcel prejsť na jednu z hlavných distribúcií, aby som sa niečo viac naučil. Rozmýšlam nad openSUSE, ale chcel by som počuť aj iné názory prečo radšej prejsť na niečo iné. A to, že Novell uzavrel nejakú pochybnú zmluvu s MS nie je pre mňa správny argument ;) Dík.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Ale odporúčať ti môžem druhé v poradí pre mňa SLACKWARE, prípadne DEBIAN...avšak netuším na akej úrovni sú tvoje znalosti, aj keď nieje problém sa naučiť s týmito distramy....
V podstate ak prejdeš inštaláciou a pc využívaž prevažne ako Desktop-PC teda klasika grafika, možno programovanie web-u, hry, surf, nebudeš mať s obomi menovanými žiadny problém....asi... :-D
Nesúhlasím, najmä keď niekto používa výraz "lamy" a distrá pre ne. Podľa mňa je Debian prívetivejší najmä čo sa týka softvéru a správy balíkov ako openSUSE.
inak ja som sa ucil na redhate, ale to je uz hoooodne daaavno. ;-)
takze este raz gentoo.
(hodilo by sa teraz to co som pisal v threade "napad na linuxos?")
Momentálne Ubuntu :)
:)))
Hm, to Gentoo vyzerá veľmi lákavo a odstrašujúco zároveň. Asi to bude lepšia voľba ako openSUSE.
a inak niekto tu asi cital hlavu XXII :)
...
prosím stano nereaguj na tento príspevok :D
ak chces spravit velky krok do predu tak jednoznacne ARCH, skusal som nan prejst z ubu ale pre mna to bol privelky skok a privela citania navodov
ak chces ist postupne tak by som odporucil debian (velmi podobny ubu) a potom slackware a nakoniec arch/gentoo (ja ked budem velky tak planujem tuto cestu, zatial som na medzikroku ubu - debian)
ale najlepsie je skusat viacero distier, mozes to vyskusat napr. cez virtualbox a tam si skusit nainstalovat debian,arch,slackware.... a uvidis ci ich budes vediet nastavit a ovladat
(viem ze vo virtualboxe by si nastavoval inac ako na HDD ale ide o to ci zvladnes sposob a nemusis sa bat ak to pokazis ze budes bez systemu alebo iba s winom)
a ak mas velky HDD tak skus viac OS naraz ale to by som neodporucal to len pre IT maniakov/vyvojarov