Prehravanie videa v openSuSE
alebo alternativu ku xine len nie mplayer prosim
dik
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
3. ročník Bratislava OpenCamp sa uskutoční 5. 4. 2025
Po covidových rokoch a ďalších prekážkach je pred nami tretí ročník, ktorý sa uskutoční v apríli 2025 na FIIT STU v Bratislave. Prvý aj druhý ročník konferencie sa tešil účasti okolo 300 ľudí, veríme že tretí ročník bude ešte lákavejší.
Zdroj: Bratislava OpenCamp
Aj v roku 2025 sa v Bruseli uskutoční podujatie "Free and Open source Software Developers’ European Meeting" (FOSDEM). Viac na jeho stránkach.
Zdroj: https://fosdem.org/2025/
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
neviem co presne ocakavas od toho prehravaca ale mne osobne vyhovuju tieto dva
mimochodom myslim ze by stacilo doinstalovat nejake tie kodeky a islo by ti aj to xine
ale dostavam neustale chybu, ze je to obmedzena verzia a dvd nejde vobec
nejaky link, kde by som to nasiel - kodeky?
moc som nenagooglil
http://rpm.pbone.net/index.php3?stat=3&search=win32-codecs&srodzaj=3
to su najme na mandrivu ale co uza este toto
http://www.mplayerhq.hu/design7/dload.html
tu scroluj dole a tam suci to bude stacit neviem ale mne po instalacii kaffeine dalo ze si mam stiahnut tieto a este nejake LIBDVDCSS2 alebo tak nejak
neviem presne poradit
skus hladat v yastovi kodeky a tak
a ja som si trapil hlavu ze co som to musel instalovat ja
Xine mi dava stale odpoved - chybne MRL:/DVD inak je tam vsetko - posiela ma na stranku opensuse.org/XINE#Legal_Mattern, kde je napisane ze to nie je chyba, ale riesenie bla bla legality
A toto mi samozrejme ovplyvnuje aj Kaffeine a vsetko ostatne
kodeky "w32codecs" su tiez ok
Naviac po instalnuti mplayera mi zostal svietit vykricnik aktualizacie /slang/, ale toto chce odinstalovat mplayer a vsetko okolo neho. Uz som aj suhlasil, ale len sli hodiny a nic nakonie ctrl+alt+backspace
http://linuxos.sk/forum/119/index.html
error: unpacking of archive failed on file /usr/lib/xine/plugins/1.1.8/xineplug_decode_qt.so;46fe8ce6: cpio: read failed - Bad file descriptor
---
warning: /tmp/tmp.WvIKT18793/libxine1.rpm: Header V3 DSA signature: NOKEY, key ID 9a795806
file /usr/bin/xine-config from install of libxine1-1.1.8-0.pm.1 conflicts with file from package xine-devel-1.1.2-40.1
file /usr/lib/pkgconfig/libxine.pc from install of libxine1-1.1.8-0.pm.1 conflicts with file from package xine-devel-1.1.2-40.1
file /usr/share/man/man5/xine.5.gz from install of libxine1-1.1.8-0.pm.1 conflicts with file from package xine-extra-1.1.2-40.1
2007-09-29 19:35:36 libxine1.rpm install failed
rpm output:
warning: /tmp/tmp.WvIKT18793/libxine1.rpm: Header V3 DSA signature: NOKEY, key ID 9a795806
error: unpacking of archive failed on file /usr/lib/xine/plugins/1.1.8/xineplug_decode_qt.so;46fe8ce6: cpio: read failed - Bad file descriptor
To si si stiahol balik ci z packmana dajako instalujes.
nemohol som za toho certa tu staru dat prec
kedze sa mi to podarilo odstranit, funkcnost je k mojej spokojnosti
Pracoval som iba s dvd, ktore som stiahol z netu a nasledne podla predchadzajucej rady
pozeral som konflikty - nic neuvadza, len akysi "slang" tam vysi v aktualizaciach a nic sa s nim neda urobit
takze dakujem, ten pokec o videu som si nevsimol
Mas medzi repozitarmi Packmana vsak?
xine
, ako napríkladamarok-xine, kaffeine, xine-lib
, okrem iného odoberK3b
.Pridaj zdroje do YaSTu, najmä Packmana, ktorý obsahuje balíky s podporou multimédií.
Hoď do konzoly pod rootom príkaz
yast --install amarok-xine k3b k3b-codecs kaffeine lame libxine1 mad w32codec-all
.Nezabudni stiahnuť balík libdvdcss2 a nahodiť ho kvôli prehrávaniu chránených DVD diskov. Ak ti budú náhodou chýbať nejaké závislosti, pridaj taktiež oficiálne repozitáre.
Nechcelo sa to nechať odinštalovať
Začiatky sú ťažké