Wine
Word , Exel , Powerpoint pojdu normalne ?
ja nepotrebujem Office windowsacky ale otec a sestra chcu
je mozne ze by som to tam mal ?
a ci to neseka alebo neco take
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
1) microsoft office pod linuxom funguje. neviem ci vsetky verzie... tak ci tak, vo vacsine distribucii je kompletny kancelarsky balik openoffice alebo koffice. ten funguje spolahlivo, a je zadarmo (kym MS office si musis kupit za tazke peniaze, alebo ukradnut)
2) ICQ originalny klient nechodi. Ak ale chces ICQ protokol pouzivat, tak nie je problem. Zvladaju s nim pracovat ine programy. Pidgin, Kopete...
3) hry pre windows... no... ake mas na mysli? je rozdiel hladanie min a Far Cry...
Kde sa pýtal na hry?
M$ Office = OpenOffice
ICQ = Pidgin (poprípade iné, ale podľa mňa najlepší)
Áno máte pravdu Windows programy idú pod Linuxom ale, budete mat problémy väčšie či menšie podľa Vašej zručnosti a znalostí. Osobne som Wine používal viac rokov pre IE a macromediu no teraz už nie. (Používam virtuálne reálne windows pomocou VirtualBox). Používať IE pod linuxom je blbosť ak nerobíte internetové stránky (Aj to je otázne - lebo renderovanie fontov je v inej veľkosti ako v originál Win a nerozchodite https). Čo sa týka Office je to otázne. Mali by ste pouvažovať po alternatívach. Ako bolo tu písané, sú voľne šíriteľné alternatívy skoro na všetky programy. Treba len skúsiť a možno si zvyknúť na niečo nové, no oplatí sa Vám to! Nebudete musieť trpieť výstrelky jednej nemenovanej firmy a oslobodíte sa od všelijakých "trial" verzií.