Linuxaci a ich zaujmy
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
3. ročník Bratislava OpenCamp sa uskutoční 5. 4. 2025
Po covidových rokoch a ďalších prekážkach je pred nami tretí ročník, ktorý sa uskutoční v apríli 2025 na FIIT STU v Bratislave. Prvý aj druhý ročník konferencie sa tešil účasti okolo 300 ľudí, veríme že tretí ročník bude ešte lákavejší.
Zdroj: Bratislava OpenCamp
Aj v roku 2025 sa v Bruseli uskutoční podujatie "Free and Open source Software Developers’ European Meeting" (FOSDEM). Viac na jeho stránkach.
Zdroj: https://fosdem.org/2025/
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Skolu neberiem medzi zaujmy.
sport : volejbal(aktivne),bicykel(ked je cas),plavanie(v zime), lyzovanie, pool
s kamosmi : koncerty,festivaly,posediet si v bare, nejaky film, tanec(nie spolocenske,disko-ci ako sa to vola)
ine : tyka sa najma kompov (grafika,uprava/strih videa....),ale este aj jedlo by som pridal k zalubam :-))
NAJOBLUBENEJSIE : NICNEROBENIE (lezanie,srkanie studeneho napoja a vylihovanie na pokojnom mieste)
a najviac volneho casu zabera skola (nanestastie)
ale keď mám, tak: basketball, hokej, chaty a bar (keď mám PC už plné zuby)
Ok, mimo toho, ze chodim do skoly a vdaka "super" rozvrhu tam travim obrovske mnozstvo casu(kto by povedal, ze pri 30 hodinach tyzdenne, tam clovek stravi cca 45 hodin???), hravam floorball a moc rad cestujem (Australia, Malajzia, Anglicko, Nemecko atd :) ), hm a obcas si zahram na klaviri.
To asi vsetko (+momentalne moc rad spiiiiiiim, dobru :D )
Milujem dialogy typu:
- A co inak robis?
- O.i. fotim...
- A co?
- Ale, vrabce na muskatoch, tetky na trhu, ...
- A TO, AKOZE, PRECO????
a teraz k teme: okrem sedenia za PC, piatok vecer povinna krcma (ale pije sa malo) a este sem-tam zahram na gitare
V Piatok si výjdem na Pivec do Šrotu, v Nedelu hrám mestkú ligu.
Mimo týchto udalostí vo voľnom čase sú isté ešte sledovanie tv -hokej, tufbal, čítanie kníh.
A behanie so psom...
Fantastická to hudba...Orchestrálny symphonický black metal. To jje kvalitka....
inak hip hop je zaujimava vec... najskor som povazoval hip hop za hlupu hudbu. ale vyrastol som z toho. uz to totiz nepovazujem za hudbu :)
z reprakov mi teraz znie edguy, za tym nasleduje dickinson, pridam dakeho zidackeho priesta... :)
Tears Of the Dragon Stani....srdcovka....
Metal Forewerrrrrr
Je to nahoda??
Este sa tu pohadajte, vynadajte si atd a sme tam kde sme (ne)chceli. Vsak sme nejaka ,,komunita,,.... :D drzte spolu ;-)
Len nekrúťte hlavami, že som kamikadze. :D
--> filmy (thriller,horror)
--> knihy(thriller,horror -najmä od Stephena Kinga a Petra Jamesa)
--> grafika (GiMP-uprava foto, web design,etc; iNKSCAPE...)
a taak ...
--> V zime nepoznam nic lepsie ako dobra agresivna hudba do usi a snowboard (pri predstave cerstveho prasanu sa uz teraz neviem dockat zimy). No a este korculovanie (ale iba na lade)
Neaka ta PC literatura...LDP..C++ atd atd..Hudba je vlastne podla nalady..Od Metalu (soilwork,In flames,Black dahlia murder....)Cez Schranz (Krocher..remus ..)Az po klasiku (Edvard Hagerup Grieg ..Mozart :) ).
bicykel, v zime lyze
dobra kniha - hlavne faktograficke veci z 1/2 svetovej vojny, a celkovo dejiny 20 storocia, vladari atd...
pocuvanie muzicky - najlepsie vecer pri zhasnutom svetle - od jazzu cez klasicke rockove veci az po metal
piatkove/sobotnajsie posedenia s kamosmi
priprava na matury/prijimacky ;)
niekedy by som sa rad dostal k lezeniu, ale casu je fakt malo...
potom pride rad na Kabat... "a kdyz se chlapy pobijou tak jenom nozem nebo sekerou....." neznasam superstar 1,2,3 a ni ine drbaniny a hip-hop vobec aj ked Kelly este ujde... Metal mam rad mam 20gb na disku metalu.. ale pocuvam len Nightwish, KoRn, mal som rad aj rammstain ale ma uz to preslo.. a pred istym casom som nasiel vydeoklip jednej holky... normalne spieva a z nicoho nic sa jej zmeni hlas a total black metal .. siedme nebo....a je v extaze...
potom mam rad vychadzky do prirody....
a kedze som unemployed tak mam casu na konicky..
1) som na rybach
2) apravujem karoserie aut+ zacinam s airbrushom
3) pozeram telku - ziadne filmy, iba dokumentarne!!!!!!!!!!!!!!!
3) citam knihu - iba naucne - iba IT
4) chlastam kvanta piva :-D
(~)
alebo niekto AJ NEMA?
ja ich mam osobne dost ('uchyliek') - napr. lubim sladkosti, co by este v generacii mojho deda
udajne bolo dost zavazne uletenie, rad som pozeral MASH (serial)... + dalsie, na verejnosti nepublikovatelne...
takze spominana opatrnost v kontexte mojej nadsazky nie je nutna...
v kazdom pripade s uchylkami opatrne ;P
a nic mi nepripadalo skutocne uchylne... snad to nemusim vysvetlovat... howgh
a nepohrdnem so Snowboardom a Hokejom(real, nielen kukam) na ktore sa tesim od jari do zimy
Celkovo ma zaujíma všetko okolo fyziky a fyzikálnej chémie, zhromažďujem doma nesmierne množstvo vyradených prístrojov, či už na súčiastky, alebo len do zbierky. Bol by som ochotný obetovať doma aj všetok nábytok , len aby sa mi tam ďalšie exponáty pomestili. Pritom väčšina z nich je funkčných a cez víkendy ich používam.
Rád chodím do prírody - v zime, nikde nikoho, len ja, zasnežená krajina, mínus 10 , idem krížom cez les po neexistujúcej cestičke - robím stopy, 30 km, domov prídem zničený a špinavý, premočený, na druhý deň ma bolí každý krok.
Rád si samozrejme vyjdem ako každý s priateľmi do krčmy, pobaviť sa a niejedy sa tak ožrať, že si nepamätám ráno ako som sa dostal domov :-)
Priateľka ma nejak v poslednom čase netoleruje a vyzerá to, že je koniec :-( Škoda.
Tak to by boli asi moje záujmy.
za to sa niecim plati... momentalne neviem cim, ale ucet isto pride... :o)