Linux ubunta
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
http://www.linuxos.sk/internet/index.html
manual ubuntu
urcite najdes aj nejaky slovensky... hod si na plochu a hocikedy si pozri ked nebudes nieco vediet...
windows XP Prosfesional SP3 forever :D na to ide vsetko a bez problemooov. :D
Prajem vela uspechov.
ten original klient ICQ tiez nie je ziadna vyhra (aj keby bol pod linuxom, myslim, ze nikto by ho nepouzival). jedina vec, co vie, je vyhladavanie ludi. inak asi nic extra.
btw. sorry, vidim ze asi naozaj posudzujes z vlastnych skusenosti a s win mas dobre a s mandrivou zle (vlaste s nou nemam ani ja nejak valne dobre skusenosti). Nemal som reagovat tak podrazdene, lenze skuskove, stresy etc.
inak, akurat som chcel napisat, ze som este dal sancu ubuntua ze vsetko mi zatial ide v poriadku. a presne v tom momente sa to zdrbalo, mys prakticky nereagovala, disk hrkotal az do restartu. mal som jeden proces, o ktory som nechcel prist, tak som skusil prepnut na prvu konzolu a prihlasit sa a killnut proces, ktory sa zdrbal. horko-tazko sa preplo, natukal som root, tukol na enter a kym sa objavila vyzva na heslo, tak to skoncilo na login timeout. skusil som sa prepnut naspat na X-ka a zhodit ich cez ctrl-alt-backspace. neuspesne. pomohlo az asi 100x ctrl-alt-del v konzole, kym sa system pomalicky odhodlal restartovat. preco mam takuto smolu, povedz mi (a pri tom ani neviem, co to sposobovalo, nebol som schopny sa prihlasit a pozriet, proste totalny zatuh systemu). ja nechcem vela, len aby to trosku fungovalo.
Na ubuntu nemozem dopustit, som s nim nadmieru spokojny (od6.06, spokojnejsi som bol iba s debianom, ale pohodlie zvitazilo :) trosku ma sklamali ze do 8.04 dali firefox betu, ale aj tak pouzivam operu, takze je mi to vlastne jedno.
Podobne veci mi to robilo na starej sunke (tiez total zatuh xiek) tak som dal chknut ramku a na moje prekvapenie bola na tom uplne zle. Takze skus ram check a nechaj bezat celu noc, ci nenajde chyby, popripade nepriehrieva sa ti disk, alebo iny komponent?
takyto zatuh som proste este nevidel. a ako hovorim, prave v case, ked som chcel napisat, ze to ubuntu viac-menej ide (stale neopravena zalezitost s DMA - neda sa vypalovat) :-)
pocitac som nekupoval so zameranim na linux, ale napr. Fedora tam isla OK (do 13. maja 2008, ked v nej skvele KDE3 vymenili za KDE4). je to:
IBM PC300GL model 7548 A1G
P3 @ 733
2x256 MB SDRAM 100 (IBM a Kingston)
20 GB IBM HDD (este IBM, nie Hitachi) ATA
nVidia 5500 128 MB VRAM AGP
chipset je postaveny na VIA apollo pro 133 (ziadna vyhra, ale tomu by som vinu nedaval)
je to kubuntu s kde3 + aktualizacie + par programov navyse + slovencina a cestina
;)))))
loool vy ste asi trosku priblbli. Nevim naco si instaluje linux a ostatne sracky ked na to nic poriadne nefunguje. ani posrane ICQ nejde normalnu stahnut a naistalovat ale treba hladat specialne verzie.
len to ze este pouzivas ICQ hovori samo za sebawindows XP Prosfesional SP3 forever :D na to ide vsetko a bez problemooov. :D
inak ten datadisk return to redmont ma perfektny dej ako som cital... vela zvratov, dost take logicke... len mi trochu nesedi to s atomovou hlavicou na konci...
inak skusil si v tej temnej chodbe stlacit medzernik? :)
presne tak, suhlasim s Elvenom, no nechapem, jak sa to da hodit na plochu... mne to naslo len http://ubuntuguide.org a to je cela wiki, ktoru neviem stiahnut na plochu...
mozno som urobil chybu, ale dal som hladat:
ubuntu manual -"ritolez" -"Stano Hoferek"
to "-" som dal preto, lebo jedna vtierka vsade dava svoje blbosti, tak to radsej filtrujem aj jej povahu, aj jej meno...
ps: vies, preco sa ja a ostatni (pri vsetkej nasej skromnosti) nenazyvame zaciatocnikmi? lebo robime stale utfg a vieme si stale zistit, co chceme ;-)
pps: ked zistis, co je utfg, tak si na dobrej ceste stat sa jednym z nas :)
a inak nie je problem dat si nejaku wifi stranku na plochu - vsak ma svoj html kod, no nie?
a ak nevies co je to html, tak utfg :)
a tie ktore su ako pdf sa daju dat na plochu tiez... mozno ta to niekedy naucim... :)
2) sry ze som na teba tak vybehol, ale v poslednych troch mnou rozklikanych strankach si si vnucoval svoje veci kazdemu. vazne, teraz jak sa na to pozeram, ze mi vysli nespravne slova z ust, ale naozaj by si mohol menej pisat o svojich produktoch, hoci nepopieram, ze niektore veci su aj mozno na nieco dobre ;)
odporucam podla mna to najlepsie co mu moze pomoct