40 17 * * * DISPLAY=:0 xmessage "Tvoj cas vyprsal, dostav sa ku pokladni alebo pokracuj.. toto je len warningacke wokno"
teda pre nechapavky : o 17:40 kazdy den zobrazit na displayi 0 mesidz akoze graficku xkovu ze ".."
To vsetko by bolo fajn keby som to nemusel pisat cez
crontab -e
co ma neskutocne sere, kedze to cez ssh neviem robit nejakym automatickym skriptom ( bude to pre klikaciu aplikejsn, takze admin pisat nic nebude.. ) po odhlaseni by som sa znova napojil cez ssh a vymazal by som crontab, taze by sa tie hlasenia neopakovali..
Kde sa to pre boha zapisuje? :D ked som to ukladal pisalo to ze do /tmp/crontab.dajaky-nezmyselny-string-ako-napriklad-p4d5jU/crontab, ale to je blbost :D
Prosim help me, vo stvrtok musi vsetko cely program fachat a nechcem na skolskej prezentacii vypadat jak magor :P
# /etc/crontab: system-wide crontab
# Unlike any other crontab you don't have to run the `crontab'
# command to install the new version when you edit this file
# and files in /etc/cron.d. These files also have username fields,
# that none of the other crontabs do.
SHELL=/bin/sh
PATH=/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin
# m h dom mon dow user command
17 * * * * root cd / && run-parts --report /etc/cron.hourly
25 6 * * * root test -x /usr/sbin/anacron || ( cd / && run-parts --report /etc/cron.daily )
47 6 * * 7 root test -x /usr/sbin/anacron || ( cd / && run-parts --report /etc/cron.weekly )
52 6 1 * * root test -x /usr/sbin/anacron || ( cd / && run-parts --report /etc/cron.monthly )
#
ale bojim sa ze ked to vsetko premazem, ze to bude mat nejaky dopad na system.. mozem to vsetko vymazat alebo to tam musi byt?
Dakujem
sa pozri co sa tam spusta , napriklad ja tam mam v cron.daily logrotate a slocate - a tie su celkom uzitocne
/etc/cron.d/
je ten spravny adresar. ak to chces spustat nepravidelne, pouziaatd
...skus:
at now + 1 hour
xmessage "Tvoj cas vyprsal, dostav sa ku pokladni alebo pokracuj.. toto je len warningacke wokno" ;
a Ctrl+D uloz