Kubuntu 7.10 /kodeky/flashplayer
dalej potrebujem naistalovat flashpayer do opery ale na odkaze su len pripony .tar.gz .rpm . YUM ale mne ide instalovat iba .deb hmm?
este by sa mi zislo niekde editovat neviem kde to nastavit zavadzac aby sa mi spustalo prve xpcko lebo momentalne fici prve kubuntu
zatial to ked nieco este sa ozvem dik
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
flash player 9 nie je pre operu...
editacia zavadzaca: hod alt+f2, a napis tam:
kdesu kate /boot/grub/menu.lst
tam si daj cez ctrl+f vyhladat slovko default...
Stiahni si subor s priponou tar.gz, ten musis rozbalit a ako root skompilovat. Predtym precitaj README
pokial ide o kodeky, staci nastavit repozitare a potom len skopirovat nejake riadky do terminalu
ln -s $HOME/.mozilla/plugins $HOME/.opera/plugins
. Inak aj tak zakazujem vo Firefoxe Flash. Odpoveď znie, Flash ide aj v Opere!ubuntu restricted extras
kubuntu restricted extras
ktore nainstaluju vsetky kodeky, msfonts a niesom si isty ale tusim aj ten flash.
sudo apt-get -y install --force-yes faad ffmpeg lame libakode2-mpeg libarts1-mpeglib libarts1-xine libdvdcss2 libdvdread3 libxine-extracodecs libxine-main1 mjpegtools sox w32codecs
Predtým musíš pridať Medibuntu repozitár.
takže ak klikneš v súborovom manažéri na film ktorý sa otvorí hoci aj vo VLC alebo Totem, poprípade Kmplayer tak sa ťa systém neopýta na inštaláciu daných kodekov? a rovnako sa firefox neopýta na inštaláciu flashu a mplayer-plugin po natiahnutí stránky s daným bazmegom? to sú mi veci s KDE :)
PS.: nemám kubuntu ale toto už bolo ak sa nemýlim aj v prvej polke roku 2007, testoval som to na ubuntu s gnome a fungovalo to v pohode ale nemám 100% vzorku multimédií.