Problém s torrentovaním v Ubuntu 7.10
Nainštaloval som Ubuntu 7.10 a neviem torrentovať. Skúšal som Bittorent, Azureus, Ktorrent, Bittornado ani jeden mi nefunguje. V Ubuntu 7.04 som používal Ktorrent a išiel bez problémov. V 7.10 som nainštaloval a neviem ani spustiť. Azureus sa mi objaví a potom aj hned zmizne. Bittorent zas vypisuje chybu a nezačne ťahať torrent.
Mám dualboot a vo Windowse ide utorrent bez problémov.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Napíšem ako to bolo. Chcel som si stiahnuť torrent file po kliknutí mi normálne vypísal otvoriť s bittorentom ale ja som zvolil otvoriť s iným ale v panelu čo mi vyhodil som nevedel nájsť ktorrent čo som mal nainštalovaný. Tak som skúsil otvoriť s bittorentom. Vyskočí panel a tam kliknem na uložiť a on mi vypisuje: Error got bad file info. Nainštaloval som bittornado robil to isté. Azureus po inštalácií nastavenie potom skúška na ťahanie azureus sa spustil a zmizol.
pokial mas ktorrent nainstalovany a nemas tam tu moznost, tak si to tam pridaj. klikni pravym na .torrent subor a daj vlastnosti. Bude tam nieco ako "otvorit cim", tam si daj ktorrent ako predvolene. A ak tam vobec nie je, daj ze pridat. Ak ani tam nebude v zozname, tak dole do takeho riadka to slovo ktorrent napis.
To ze nejde azureus bude s najvacsou pravdepodobnostou chyba javy. Mne pred casom tiez zacal blbnut, tak som presiel na ktorrent.
keby to neslo otvor si terminal a normalne tam napis ktorrent a hod sem vsetko co ti pred jeho spustenim vypise a takisto mozes aj azureus
podobne nie je problem ani s utorrentom cez wine
bez prikazoveho riadku sa sice nezaobides ,ale vysledok stoji za to
funguje pekne, stahuje rychlo, minimalizuje sa do systemoveho panelu,...
aj ja som to mal tak a potom som prestavil porty a chytil slinu
minimalne tak rychlo ako utorrent
ale utorrent ide tiez pekne.. holt wine developeri sa pochlapili
a pokial mas naprd torrenty tak ti to nezrychli stahovanie
tento postup pomoze pokial mas pocit ze deluge taha fakt pomaly (malokedy nad 10KB/s)
1. nahod si najnovsie deluge.
2. spusti deluge, chod do Upravy -> Nastavenie -> Siet
Nastav tam ten isty port co mas aj v utorrent. (predpokladom je ze utorrent funguje dobre)
Klikni na tlacidlo Test Active Port
Mala by sa otvorit stranka:
TCP port ???? open on ??.??.??.??
Yay! :-)
Pokial nie treba skusat skusat. Napr. skontroluj ci mas dany port spristupneny na routeri,Ci ti ho neblokuje iny bittorrent klient (aj na domacej sieti) atd.. atd...