ahojte ludkovia moji. mam na vas prosbu. prosim vas ako nakonfigurujem tento konventor aby mi skompiloval xxx.flv do .avi stereo mp3 44100/128 kbit. dosiel som az po ffmpeg-config [options] a dalej si uz naozaj neviem rady. anglictina nie je moje hobby. uz mam tych rockov viac. ide mi vlastne o to vytiahnut zvuk s nahravky videa z youtube.com. klip vo formate .flv si dokazem stiahnut. mam ubuntu 7.04, mandrivu 2006, a pripravujem si mandrivu 2008. velmi pekne vam dakujem
ivan
Inak mencoder z distribúcie by to nezvládol? Mám taký matný pocit že som to s ním už úspešne robil. Teda ak vynecháme staré porekadlo, kde nič nie je ani smrť neberie. Obraz hnusný, audio pod 64Kbps, typické video vo flashi, ale asi som mal iný zdrojový súbor.
Inak ak je to zvuk mono a z najväčšiou pravdepodobnosťou aj 32Kbps, tak sa z toho stereo 128Kbps dá vytvoriť. Výstup bude ovšem daného formátu ale kvalita dát sa z tým nezlepší, skôr opačne. Konverzia z flv mi pripadá ako honenie chimér.
PS.: čo vypíše výstup toho príkazu ? syntax by to mala byť korektná. problém môže byť ovšem iný.
Usage: ffmpeg-config [OPTIONS]
Options:
[--prefix]
[--cflags]
[--libs [avcodec] [avformat] [postproc]]
[--plugin-libs [avcodec] [avformat] [postproc]]
[--version]
configuration: --enable-gpl --enable-pp --enable-pthreads --enable-vorbis --enable-libogg --enable-a52 --enable-dts --enable-libgsm --enable-dc1394 --disable-debug --enable-shared --prefix=/usr
libavutil version: 0d.49.0.0
libavcodec version: 0d.51.11.0
libavformat version: 0d.50.5.0
built on Jan 28 2007 22:48:38, gcc: 4.1.2 20070106 (prerelease) (Ubuntu 4.1.1-21ubuntu7)
FFmpeg version SVN-rUNKNOWN, Copyright (c) 2000-2004 Fabrice Bellard
configuration: --enable-gpl --enable-pp --enable-pthreads --enable-vorbis --enable-libogg --enable-a52 --enable-dts --enable-libgsm --enable-dc1394 --disable-debug --enable-shared --prefix=/usr
libavutil version: 0d.49.0.0
libavcodec version: 0d.51.11.0
libavformat version: 0d.50.5.0
built on Jan 28 2007 22:48:38, gcc: 4.1.2 20070106 (prerelease) (Ubuntu 4.1.1-21ubuntu7)
usage: ffmpeg [[infile options] -i infile]... {[outfile options] outfile}...
Hyper fast Audio and Video encode
pre začiatočníkov sú príklady na konci manuálu, kto z nás ich nepoužil :-)
mplayer video.mp4 -vo null -ao pcm
vznikne ti subor audiodump.wav
s povodnym vzorkovanim a ten pomocou audacity, oggconvert a pod.
uz prevedies na 1000 formatov. Vela zdaru.