Špeciálna hra pod linuxom

Sekcia: Aplikácie & Desktop 20.11.2007 | 18:54
Lotar   Návštevník
Zase otravujem
Hlavným dôvodom prečo používam Windows popri Linuxu je hra. Nemyslím tým klasické hry z tích som už vyrástol ani ma nezaujímajú. Jediná hra čo ma baví a čo pravidelne hrávam je Poker cez netkasína samozrejme za lóváše. A na to potrebujem vindóz totiž tie kasína na nás linuxákov až tak nemyslia. Sice niektoré z nich majú svoj programík aj na linux ale len v beta verzií a v tom spústa užitočných vecičiech nefunguje. Chcem sa opítať či niektorý z vás skúšal či taký program na windows funguje cez neaký emulátor v linuxe napr. vine ako iné hry. Ak niekto z vás hráva a má stým skúsenosti rád si ich prečítam.
    • Re: Špeciálna hra pod linuxom 20.11.2007 | 19:36
      no flame   Návštevník
      nejlepsi rada tady je vykaslat se na hazard
      k teto otazce asi nic vic neporadim :)
      • Re: Špeciálna hra pod linuxom 20.11.2007 | 19:41
        jaaa   Návštevník
        jo presne to aj ja hovorim,uz si asi na tom zavisly ked si si kvoli tomu nehal windows
        • Re: Špeciálna hra pod linuxom 20.11.2007 | 19:57
          Avatar gUbA Ubuntu, Debian  Používateľ
          Fukt cudny problem ;)
          sudo apt-get remove windows
    • Re: Špeciálna hra pod linuxom 20.11.2007 | 21:18
      qw11   Návštevník
      Riesenim by mohol byt virtualny win.. Pokial ta hra nejde cez directx tak virtualbox a ak ano tak vmware.
      P.s odpovede nado mnou kolko ludi dava peniaze do napr. travianu, bitefight ... a podla mna zbytocne. Ak mu to ide tak preco si neprivyrobit?
    • Re: Špeciálna hra pod linuxom 20.11.2007 | 21:51
      WlaSaTy   Návštevník
      hm, wine sa píše s dwojitým v ale bez záruky, možno to s ním pôjde spustiť. BTW nejedná sa o emulátor (Wine Is Not an Emulator) ale o integráciu WINAPI do Linuxu.

mimochodom, neskúšal som to. považujem to za rovnakú hovadinu ako dialery, spyware, addware a vapoware (DN Forewer).
      • Re: Špeciálna hra pod linuxom 20.11.2007 | 22:20
        Lotar   Návštevník
        Dik za rady ale zatial asi zostanem čo sa tíka pokru pri windowse lebo zas skúšať na verímboha ked hrám za peniaze nebudem. Totiž keby sa my zaseklo akurát pri hre to by ma veľmo nepotešilo. Preto som si myslel že sa my ozve niekto kto stým má skúsenosti lebo medzi tými lepšímy hráčmi je dosť vysokoškolákov z ktorých možno je aj pár čo to hrá cez linux.
        Ináč čo sa týka pokru ste trošku na omyle. Je to hazard pre toho ktorý si myslí že je to taká istá hra ako ruleta, loto, keno. Pre mňa je to v prvom rade zábava ktorá my môže ale nemusí vyniesť aj prachy. Nehrám vo veľkom. Začal som hrať v máji investoval som do toho celkovo 10 dolárov a aj ked nevyhrávam veľké peniaze aspoň internet mám odvtedy zadarmo lebo my to poker zaplatí. Koľko ludí hrá loto za 300-400 sk/mesiac a za tie roky sú v mínuse. Po čase uvidím či sa mi to oplatí alebo nie zatial hej.
        • Re: Špeciálna hra pod linuxom 20.11.2007 | 22:38
          WlaSaTy   Návštevník
          ďakujem za poučenie ale ja som vyjadril názor na skupinu programov a nie na hazardné hry ako také. a môj názor podporuje aj to, že dané programy zvyknú dotovať hráčov. či je to kôli strate údajov, súkromia alebo len ako súčasť vyššej návratnosti pri malých stávkach to už necháme na freuda.
          • Re: Špeciálna hra pod linuxom 21.11.2007 | 00:48
            Lotar   Návštevník
            Chlapi medzitým som nainštaloval Wine podľa návodu na Ubuntu.cz aj príslušný exe program daného virtuálneho kasína ( predtým som si pozrel na oficiálnej stránke wine či daný program funguje a či je vôbec v ich databáze) a FUNGUJE. Normálne sa teším. Jedine čo my ešte neide to sú zvuky. Najprv my pri spustený wine neišiel zvuk ani v Mplayeri no potom v konfiguráciách som dal iný ovládač takže v mplayeri ide ale v kasíne ešte nie. Ak my viete poradiť so zvukom napíšte prosím. Dík.
            • Re: Špeciálna hra pod linuxom 21.11.2007 | 01:04
              WlaSaTy   Návštevník
              hm, wine by malo mať nastabený zvukový výstup alsa a alsa by mala mať aktívny plugin dmix kôli zvukovkám ktoré nevedia mixovať viac ako jeden zvuk naraz. u mňa to bolo hotovo od prírody a nemusel som ni prstom pohnúť. ale prečo to nejde tebe? distro, updaty, nastavenia a možno len ten program nejako divne pristupuje ku zvukovke že ho wine nepustí.
            • Re: Špeciálna hra pod linuxom 21.11.2007 | 13:50
              m4rtin.m   Návštevník
              winecfg je graficky program na nastavenie wine. spusti ho v prikazovom riadku a prepni tam zvukovy vystup na alsu. potom sa odhlas a znovu prihlas a malo by to fachat.