Zdravim, mam problem, ked spustim nejake video (je jedno aky format, aj avi aj mpg...) v Ubuntu 7.04 v TOTEMe alebo vo VLC, tak sa len na sekundu otvori okno prehravaca a zhasne... ani nevypise ziadnu chybu... Takze namam ani tusenie, ze v com je chyba. Zaujimave je to, ze sa to stalo z nicoho nic, video islo a zrazu sa stalo toto (nic som medzitym neinstaloval a podbne). V TOTEMe mi nejde uz ani hudba, v ostatnych prehravacoch ano. Skusal som aj preinstalovat vsetke kodeky aj co som mal a aj som doinstaloval baliky, co som nemal (podla navodu kayle.sk). Stale to robi... Pomozte mi aspon zistit, kde je problem, aspon nejaky prikaz do konzoly, co vypise, co sa vlastne stalo, dakujem.
chybu v tvojich pouzivatelskych nastaveniach vylucis, ak to pod inym pouzivatelom pojde (skus vytvorit noveho pouzivatela a odskusat to v nom)
vypisy mozes lahko ziskat aj spustenim programov v prikazovom riadku teda napr.:
gmplayer film.avi
totem film.avi
- kompletne odstranit inkriminovaneho pouzivatela a vytvorit ho znovu.
vyhody: najlahsie, uspech je isty :)
nevyhody: nezistis kde bola chyba, prides o vsetky nastavenia a ak si nedas pozor aj o subory v domovskom priecinku
- vymazat podozrive nastavenia v domovskom priecinku
asi takto: rm -rf ~/.mplayer/
a aj dalsie priecinky (neviem kde ma gstreamer nastavenia)
vyhody: uspech je takmer zaruceny
nevyhody: nezistis v com konkretne bola chyba, prides o nastavenia daneho programu
- pokusit sa opravit nastavenia cize napr. otvorit si konfigurak mplayeru a po jednom odtial vymazavat tie moznosti. medzitym skusat ci to "uz ide" a ked to "uz pojde" tak si vymazal tu chybu.
vyhody: zistis kde bola chyba
nevyhody: zdlhave,...
pokial pouzivas ubuntu s GNOME tak by som na prehravanie videa silne odporucal totem-xine + w32kodeky + ostatne zavislosti, pretoze defaultne ten kram vzdy odporuca instalovat nejake stupidne gstreamer baliky ktore stoja za hovno...
a pre firefox si nainstaluj mplayer-nogui a mozilla-mplayer stym, ze pokial chces mat vo firefoxe absolutne bezproblemovy playback vsetkych videii na webe, nastav v plugine video vystup na GL
stymto prehras aj mariu tereziu :-)
pripadne nakoniec mozes este vycisti zavislosti a odstranit nepotrebne subory/kniznice prikazom sudo apt-get autoremove
The program 'totem' received an X Window System error.
This probably reflects a bug in the program.
The error was 'BadAlloc (insufficient resources for operation)'.
(Details: serial 74 error_code 11 request_code 141 minor_code 19)
(Note to programmers: normally, X errors are reported asynchronously;
that is, you will receive the error a while after causing it.
To debug your program, run it with the --sync command line
option to change this behavior. You can then get a meaningful
backtrace from your debugger if you break on the gdk_x_error() function.)
2. čo tako vymazať konfiguraky? totemu, xine a neviem čoho ešte...?
vypis
a k tej 2., mozes mi poradit ako to spravit?? kde najdem tie konfiguraky? este niesom az taky zbehly linuxak, diky...