Ktore Ubuntu na Intel Core 2 Duo - 32bit alebo 64bit?
Nema niekto osobne skusenosti? Zaujimalo by ma, ci su tam nejake vyraznejsie zlepsenia, ci uz v ryxlosti alebo hocicom inom alebo ci je lepsie zostat pri 32bit verzii. Dakujem za informaciu.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
32 bitovy OS vie vyuzit maximalne 3 GB pamate. AK mas viac ako 3 GB, vtedy je vhodne pouzit 64 bitovy OS. iny dovod podla mna neexistuje. Pocul som, ze 64 bit. OS "konzumuje" 2x viac pamate, je to pravda? Mozno pisem blbost :).
Ja mam sice x64 CPU a 4 GB RAM (cize 1 GB v systeme nevidim), ale 32 bitovy system mi bohate postacuje. Linux nema vysoke naroky a nie som gambleer :).
(ano, uvedomujem si, ze som mimoriadne nenapadny)
osobne mi to nevadi, si jediny kto aktualizuje novinky. Ale tej propagacie greenie by si ubrat mohol.... .
to je presne to, co som potreboval pocut na rozhodnutie. Mam iba 1gb ram a aj ked sa xystam upgradovat, viac ako 2gb to nebude, bo podla dellu mi viac system nepodporuje, takze nemam velmi na vyber.
podla vyjadreni by som vela pouzitim 64bit verzie neziskal a kedze sa mi ani ryxlost nejako velmi nezmeni, tak potom je volba jasna. diky este raz.
Ak vsak nepouzivas ziadny propiertarny SW, tak si 64b nechaj.
naspat k topicu:
predsa len mi to nedalo, kedze mam od ubuntu obe verzie a hodil som si tam tu 64bit aby som videl, co to spravi. v podstate sa mi nainstalovalo vsetko aj sa mi vidi, ze vsetko ide. samozrejme su tam len tie najbeznejsie veci, nece sa mi tam sukat vsetko co som mal povodne nainstalovane.
kazdopadne som nepostrehol nejaky extra rozdiel v ryxlosti a vlastne som asi nepostrehol vobec nijaky rozdiel oproti 32bit 7.04. teraz si nahodim aj 32bit 7.10 a Mint 4.0, nex mam co porovnavat, ked to uz mam prazdne.