V ubuntu 7.10 mám nainštalovaný k3b ako napalovací program. Doteraz mi fungoval bez problémov ( mal som ho aj v ubuntu 6.10, 7.04) ale teraz mi pokazil dva cd-rw disky za sebou. Pred pár dnami my pokazil prvý, vypísal že napalovanie je ukončené a ked po vysunutí som znovu vložil disk tak ho systém nevie prečítať dokonca my zamrzne celý systém kým nevyberiem cd z mechaniky. Najprv som si myslel že bol chybný disk ale dnes sa mi to stalo druhý krát. Mechaniku mám v poriadku lebo dnes som napaloval aj vo windowse a všetko bolo v o.k.
1. reinstaluj k3b a skus to napalit znova... dufam ze to boli normalne CD-R a nie CD-RW
2. skus alternativu .. ak si si zvykol na k3b tak ti bude vyhovovat gnomebaker ...
popripade skontorluj napalene medium pod winom v nerovi ci nevypisuje o nom nejaku konkretnejsiu hlasku...
Mne sa to tiež občas stáva.
V podstate ten disk neviem ani prekontrolovať.
Disky pred napalovaním boli v poriadku boli nové použité len 2-3x. Skúsim ten reinštal. Ostatné napalovacie programy ma neak nenadchli v linuxe, preto radšej by som zostal pri K3b ak je to možné.
dvd-/+rw ostalo nepoužiteľné pri pálení
v K3B. Stačilo ho preformátovať úplnym
formátom v Nerovi a všetko bolo OK.