vhodne pozadie?
V recenzii Greenie bola kratka diskusia o pozadiach. Predvolene (Balony) posobi dost umelo. Tak som sa rozhodol uploadnut vsetky, a spytat sa vas, skusenych pouzivatelov, ktory z obrazkov:
1) hodit ako predvoleny
2) ktory rozhodne vyhodit
http://greenie.sk/greenie/pozadia/backgrounds.zip
(kusok pod 20MB)
dakujem :)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
sprav si na svojom serveri klikaciu anketu a mas to. Snad necakas ze si niekto bude kvoli tvojim rozmarom stahovat 20MB? A aj tak ide o velke...
Vhodne pozadie je originalne ubuntu.
tu je viac ludi, ktori maju skusenosti s roznymi systemami...
inak 20MB je vela? no ked myslis...
a ked ide o velke ... podla teba, tak preco nerobis nieco? ci to ty nedokazes a ostatny co sa snazia su na velke ... ?
áno, pre niekoho je aj 20Mb veľa. Niekomu neplatí internet ocino tak ako Tebe. Stálo by ťa to veľa námahy ak by so spravil náhľady na tie obrázky a vedľa nich zbierku radio buttonov v post formulari, tak ako sa robí anketa s jednnou povolenou hodnotou na hlasovanie? Asi áno, viac ako pol roka je dlhá doba.
Moze byt
seria liptov
liptov2 ak odstranis tie el. droty
seria tatry sa mi zda nezaostrena
seria greenie je super a predpokladam ze to budu profi fotky a preto sa pytam ci mas na ne prava.
seria zima je ok ovsem zima3 by mohla vyzerat zaujimavo po farebnej uprave(do zelena, do modra... ovsem rozumne)
Vyhodit seriu modelka, bez urazky.
inak greenie 2.0 prinasa dost vela veci, ktore sa v ziadnom inom distre predtym neobjavili :)
distre predtym neobjavili :)
ano? ake? ked to bude stat za to mozno to aj stiahnem a na 5 minut aj nainstalujem...
niekolko programov ktore v linuxovej distribucii nie su zvykom, napriklad tuxguitar, firefox aj s moznostou safe mode priamo v menu, programy pre windows na citanie ext2/ext3 disku.
taktiez je zaujimave, ze jedine CD je vhodne pre roznych ludi. od tvorcov stranok (2 poriadne a 1 jednoduchy prehliadac, bluefish, nedit), hudobnikov (tuxguitar + nejake tie sample, audacity) ci neznalcov angliny, kedze uroven prelozenia aplikacii je o kusocek lepsia ako v ubuntu.
este aby som nezabudol z vlastnosti... napriklad run dialog vedla menu (pre ludi, ktory radsej klikaju ako pouzivaju alt+f2. osobne radsej klavesovu skratku, kedze ju pouzivam velmi casto. ale lama si tieto skratky nepameta...), ci tlacitko na ukoncenie programu (kill signal, nieco ako ctrl+alt+esc v kde ci xfce)
suborov (greenie control center),
klikacka, alebo len ze spusti konfig subor v grafickom editore?
>niekolko programov ktore v linuxovej distribucii nie su zvykom,
>napriklad tuxguitar, firefox aj s moznostou safe mode priamo v
>menu,
pochybujem, ze by to debian alebo ubuntu nemal. ff mam aj ja v safe mode (firefox --safe-mode).
>programy pre windows na citanie ext2/ext3 disku.>
ale mi sa bavime o linuxe, nie o tom pochybnom operacnom systeme. mna ako pouzivatela linuxu nezaujimaju programy pre windows.
zvysok sa da doinstalovat aj v inych distrach (programy).
2) ubuntu ci debian ci distribucia ABCDEFGH firefox ma normalne (teda debian ma ladovu lasicu) moznost spustit cez safe mode horeuvedenym sposobom. no a greenie ma taku malickost ze ma tento prikaz priamo v menu. nic zlozite ci narocne... ale zaciatocnikom to moze pomoct, a nikde to zatial nebolo (teda aspon som to v ziadnom linuxovom vynaleze nevidel). tuxguitar nie je v repozitaroch.
3) ten pochybny OS s nazvom windows ma vela lam na "disku C", a linux maju na "disku D". je uplne prirodzene ze niekto pouziva dualboot (aj ja teraz - kvoli poctivo ukradnutemu grafickemu programu a jednej hre). tieto mini vecicky sa daju staihnut z netu, ale kto nema net, ten ma (bohuzial) smolu :(... alebo ma greenie a pohodka :D
A s tym linuxom na disku "D" Stano specatil svoje linuxove znalosti, o ktorych som nepredpokladal ze su vacsie nez ma lama po 3 tyzdnoch.
inak velmi rad odpovedam na tvoje vety, tak nechapaveho cloveka je problem najst :)
inak ak hladas podvodnikov, pozri si nebankovky (horizont a spol). alebo nejaku divnu sektu. mam od takych veciciek daleko :) schvalne mozes mi povedat o aky podvod sa u mna jedna?
a inak linux mint su potom tiez podvodnici, ubuntu vlastne tak isto... este aj linus torvalds je podvodnik, lebo upravovat unixovy system minix... vlastne aj praclovek je potom podla teba podvodnik, lebo upravil konare a urobil prvy luk... :)
Stano, práve si sa ukázal v pravom svetle. Linus robil niečo iné ako že kradol minix, on mu vytvoril zdravú konkurenciu na inom základe. Ak je podľa Teba vytvorenie konkurenčného prostredia krádežou, tak hybaj do Telekomu. Tam Ťa s takými názormi prijmú.
PS.: mint, ubuntu majú vlastné repozitáre a podporu. Prečo to nemáš ty ak sa s nimi porovnávaš?
do telekomu nechcem :)
mint ma repozitare, ja si ich pripravujem. zober si ale, ze mint mal repozitare prvy krat v 2.2 bianca, teda rok po vzniku distribucie mint. no a greenie zacalo pred 2 mesiacmi a repozitare pripravujem. podporu mam, na fore sa riesia rozne problemy.
IMHO si myslim, ze Linus otvoril textovy editor (pravdepodobne v Minixe) a zacal s prazdnym suborom od nuly. Takze ta veta je nepravdiva. Linus sa v prvom rade asi snazil nepouzit ziadny existujuci kod.
Este raz , nehraj sa na machra ,lebo na to nemas. Denne to dokazujes. Ziadne greenie neexistuje ,je to zelene ubuntu s par "svetovymi" novinkami.
A laskavo neutoc na Linusa , tomu nesiahas ani po clenky.
Pises ze mam znalosti mensie ako lama po 3 tyzdnoch. podla coho? podla toho, ze si si ty neprecital uvodzovky? tak potom priznavam, som vinny...
a co ty, preco sa zviditelnujes ked sa "nemas zaujem zviditelnovat"? upozornujem, ze som dal pred chvilkou kusok textu do uvodzoviek. Si tu znamy tym, ze velmi rad si vyhladas ze som nieco napisal a velmi rad sa ma snazis vzdy nejako "dorazit". Nejdem sa pytat, co si dokazal ty. nech uz je to cokolvek, je to pravdepodobne nepristupne pre beznych ludi...
Napr. aby mali spravy hlavu aj patu a nebolo si treba domyslat o com to vlastne ma byt. Len tak dovetra nieco robit podla mna nema zmysel a treba ist potom od toho. Ano , narazam stale na to ako tu spamujes o tom zelenom ubuntu a riesi sa tu ci maju byt ikonky take alebo onake. Ak si autorom niecoho , tak si za tym stoj a nedavaj najavo svoju slabost. Samozrejme pri zachovani vysokej urovne! Len tak ti pripomeniem ,bol som zo zaciatku kritikom tvojho manualu , poopravoval si tam toho dost ,potom ma to prestalo bavit. Dalej preklad distrowatch-u. Takze tak. Mozes mi akurat tak podakovat , ze som nieco pre teba spravil. Ale ja o to nestojim .
spravy sa snazim pisat dobre. ak sa nieco nepaci tak to tam kludne napis, tiez pisem ked sa nieco nepaci mne. nevidim na tom nic zvlastne.
a ze "spamujem" o "zelenom ubuntu", tak to asi ma svoje logicke opodstatnenie. Ved keby to nik nepoznal, tak to mozem robit rovno sam pre seba. Co mozem, ale rozhodne nechcem...
len tak medzi nami - myslis, ze ty sa nestrapnujes?
Logicke opodstatnenie spamovat so zelenym ubuntu ma zrejme len pre teba. Ked uz , dam spravu a riesim si to vo fore zeleneho ubuntu. Ale aj tak si stojim za svojim ze inak ako spam sa to nazvat neda ,ked si tu pred par tyzdnami riesil kazdy den iny napad ,
"tak necham tam KDE? Nie ,uz je dalsi den uz KDE vyhodim a dam tam GNOME , na dalsi den platilo to co predvcerom a tak dookola ...a taketo podobne bludy su tu vo fore popisane." Svedci to o tvojej veeeelkej rozhodnosti.
Takze kto sa strapnuje? Ja urcite nie.
Kritikou sa zvysuje uroven , ak nie si ochotny prijat toto zakladne pravidlo vyvoja , tak sa na to vykasli.
potrebujes original? tak pod na ubuntu.com a stiahni si. nikto Ti to nezakazuje, nikto ta za to nesudi...
Moja nerozhodnost? Tak ako vo vsetkom, zvazujem si ZA a PROTI. robit s gnome som zacal a aj pokracujem. ale to si si nevsimol urcite...
ze ja sa aspon snazim nieco urobit pre uzivatelov pocitacov v podobe greenie pripadne sa snazim vychytat muchy na ubuntu a nie iba kritizovat uz existujuce. nic nie je dokonale. a len dve veci su nedokonecne. Vesmir (teda ten mozno nie tak uplne) a ludska hluposti. si zivym dokazom...
inak vies nam vysvetlit, preco existuje tak vela distribucii?
a schvalne ako by si nazval napriklad zakladatelov debianu, ubuntu ci napriklad mozilly? je tvorca debianu zly, lebo predtym uz boli nejake distribucie? tak potom tvorca ubuntu by mal byt uplny zlocinec atd atd atd... pre teba mozno ano, tak sa vyjadrujes. pre mna su to ludia, ktori nieco robili a nie len sami pre seba...
schvalne mozem vediet co pouzivas? alebo je to rovnako nepristupne ako tvoje meno?
niekto si da rovnake 3 pomlcky a co potom?
pouzivam ubuntu , ale ty zrejme nevies citat medzi riadkami ,tak ti to treba extra napisat.
Stano ty si prikladom toho ako by si aj chcel ale nemas na to. Ja len hodnotim to co pises , pises tu uz zo 2 roky a uroven tvojich prispevkov sa velmi nezvysila, akurat si sa pasoval do role vyvojara. Sam a bezucelne. Za tym distrom aj tak stoja ine kapacity. Ty si predpokladam len domaloval tam tu tapetu na ploche ,ktoru uz kazdy sudny clovek odmietol a nazval to gyc.
Kolko ze si tych much uz vychytal v ubuntu? A ako si ich vychytal? Zeby si preprogramoval nejaku aplikaciu?
Mozem vediet tvoje profesne zameranie? Ak to nie je tajomstvo. Nenutim ta odpovedat.
Distier existuje vela , lebo kazde ma iny ciel , iny zaklad ,ine zameranie. To znamena ze kazde prinasa nieco ine ,prip. nove prvky.
Zelene ubuntu je ubuntu so zelenou temou. Cize nie je to nove distro ,lebo nie su splnene zakladne predpoklady noveho distra. Nova tema nepatri medzi kriteria , ktore by distro posuvali medzi nove.
Pisem 2 roky, vdaka Linuxos som robil prve kroky po vtedy uplne neznamom terene... uroven mojeho pisania povazujes za nizku. Mozem sa spytat na dovod? Myslim, ze za ten cas sa velmi zmenila. Ale ty ma poznas lepsie, vsak?
V greenie 2 som dal predvolenu tapetu, ktora sa viac ludom nepaci. Tak sa meni, uz aj v tejto chvili. Co je na tom zle? A ak stale hovoris o nejakom zelenom ubuntu a vsimas si dookola len a len tapetu, tak kto si?
Kolko chyb? prva vychytana chyba bolo opravenie Audacity, aby mohlo exportovat do MP3. Mnozstvo chyb vychytali aktualizacie, zapajam sa do diskusii na Lauchpade ohladom chyb v OOo. Programovanu aplikaciu mam Greenie Control Center, ktory je este len v plienkach.
Zameranie - som mlady clovek ktory zmaturoval a zamestnal sa. Momentalne v administrative.
Zelene ubuntu je, ked si svoje Ubuntu namalujes na zeleno. Greenie je mlada distribucia, do vyvoja ktorej sa zapaja coraz viac ludi a ma coraz viac veci, ktore ho od Ubuntu odlisuju. Zober si Ubuntu a maslickuj si ho ako chces. Ja pracujem na projekte, ktory je na Ubuntu zalozeny, a coraz viac sa od neho vzdaluje. Zameranie: Distribucia do domacnosti v strednej europe. Hlavne ciele: skratit poinstalacne nastavenia na minimum, vytvorit system fungujuci dobre s internetom aj bez neho, vytvorit system do ktoreho mozu aktivne sa zapajat ludia z komunity. mas nieco z toho ty? Jaj ty nic nerobis vsak? Alebo ak ano tak len pre seba.
Prosim ta neotravuj ma uz svojimi dojimavimi recami, mam cas pre ludi, ktorych kritika je objektivna. Z teba citim len nejaku hlupu nenavist...
samozrejme, chapem ako funguje SDA (a HDA pri starsich diskoch), a myslel som ze je uplne jasne ked som to napisal tak ako napisal...
liptov oddrotujem, tatry necham tak, zo serie greenie na nieco mam uplne prava a na nieco nie. zatial :)
zimu skusim pozriet teda...
ktore navrhujes ako default?
chcem pstrosa :P
Jedine na co by som asi upozornil je v pozadi nazvanom modelka2 (inac som nevedel ze tvoja kocka je modelka ;) ) tie oci tam su otrasne tvar pozera dopredu ale oci celkom smeruju pohladom doprava, takto mi pripada ze ako by sa bala ze nieco by jej malo spadnut nahlavu alebo skocit nanu. Ale to je len moj laicky nazor. :)
Skúsim Ti ešte raz napísať presne to isté, čo som napísal aj predtým a stále to platí:
Ak v Tvojej distribúcii budú stále anglické výrazy, tak pre linux nespravil vôbec nič. Desať preložených viet do slovenčiny je vyššia hodnota ako Tvoja distribúcia. Slováci nepotrebujú zelenú distribúciu, Slováci potrebujú slovenskú distribúciu.
a este raz
Ale stale si myslim ze treba dopracovat ubuntu k obrazu slov. pouzivatela ako tvorit nieco zelene. Podporu ma toto zelene ubuntu aj tak len od vyvojarov ubuntu , tak naco nieco dalsie. Len na dokazanie si, ze viem vyfarbit ubuntu je to zalostne malo.
robim analyzu a pravidelne po ICQ/jabberi otravujem ludi ze toto tak, toto tak...
suhlasim s tebou vo vsetkom, ale
- z licencie gnu gpl ma pravo prefarbovat ubuntu a sirit to pod inym nazvom
- smola je ze v zurivej snahe o bfu privetivost tam pridal par istych balikov (namatkovo MSTTCoreFonts, mplayer, atd.) a porusil autorske prava / patenty
myslím že mám pre Teba prekvapenie. Kedy sa to zohladní v greeniee? My chceme najnovší softwareee...
a nemaj strachy, v aprili (alebo maji) sa forkne hardy a bude aj novy softver.. :-)
ak sa ti nepaci moja reakcia tak dopredu vravim, ze ak by sa to tu opytal hlavny vyvojar ubuntu reagujem tiez takto. jednoducho to tu nema co hladat.
vies co je neziaduci obsah (tiez ho urcite nemas rad) a toto za taky obsah povazujem.
ak chces nejaku radu vseobecne sa tykajucu vyvoja linuxu alebo podobne budem rad ak sa opytas ale riesit pozadie?! to ries na svojej pode.
background vs underground
však to nemá ani hlavy ani päty... na jeden velky prd tu jedným príspevkom rozpútate všeci taký flame že pokec sa môže skryť.
[sory že píšem takto pozde]