Chcel by som vas niekoho poziadat o radu , snazil som sa nainstalovat na druhy PC najskor redhat 7.2 a potom po neuspesnom snazeni sa Debian 3.0 , problem bol pri obidvoch ten isty , vzdy po ukonceni instalacie a restarte chcel system vzdy bootovat z CD , aspon vzdy pisalo ze vlozte systemovy disk a nic sa neudialo..... V BIOSE je nastavene bootovanie z hdd a nic sa nedeje. Skusal som dat lilo aj grub , aj do MBR aj na prvu particiu a nic , este ma napadlo ci netreba nieco zadat do kolonky v instalacii , kernel boot parameters, no v redhate bolo pisane ze ak niesu nejake specialne podmienky tak to mam nechat ciste. V debiane nepisalo nic . Toto je halvny problem , potom uz len taka mala rada , ze v redhate sa ma pytalo aby som zaskrkal co chcem instalvat aky typ serveru ... no v debiane akosi nic nepytalo , ani cd jednotlive nic. Ak by ste mi niekto mohli poradit aspon stym spustenim systemu po instalacii tak vam budem velmi vdacny , dakujem.
otazka c.2: konfiguracia PC?
c.2: konfiguracia toho PC : 1200 celeron, 512 ram , 40GB hdd , grafika bud riva tnt2 ,alebo radeon 9500 ,Cdromka . pri instalacii tam bola ta tnt2 aby som nemusel driver zhanat kedze 7.2 je tusim z 2000 roku .
hovorim problem je ze mi furt pise boot failed, plese insert system disk , a furt chce z cdromky butovat .... a neviem preco , ci som nemal dat nieco do toho policka co bolo v instalacii kernel boot parameters.
len hovorim ... v instalacke bolo nieco na ten styl ze to nehajte prazdne ak nesu nake specialne podmienky ...
Disk mas rozdeleny? Kde na ktory oddiel si instaloval GRUB?
problem bude urcite v biose, resp v disku